Podziel się wrażeniami!
Witam,
Testuje sobie PS3 Media Server + KDL-40W5740 + router WiFi...
Filmy, foto, muza śmigają...
Mam pytanie co do materiałów z YouTube i innych "online"...
Pokazują mi się jedynie miniaturki materiałów... Przy próbie odtworzenia pojawia sie komunikat "zawartość niedostępna".
Zapewne trzeba coś zmienić w konfiguracji serwera, ale nie wiem gdzie tego szukać...
z góry THX
siwybob
siwybob napisał(a):
Teoria, teorią, a praktycznie...
Panowie!!! ...a może po polsku ktoś by wytłmaczył co i jak, krok po kroku, a nie jak informatycy 01001010110101 Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odp. ...
P.S.
nie za bardzo spikje po angielsku
Zainstalowałem VideoLAN i co dalej...
powiedz co już zrobiłeś, co już zainstalowałeś, na czym dokładnie się zatrzymałeś, jaki masz system operacyjny.
You tube nie działa. Kombinowałem, kombinowałem i lipa. Coś mi się wydaje że nei da się odtwarzać you tuba przez serwer ps3.
Co chyba nie ma takiej możliwości. Też próbowałem i lipa. Instalowałem jakieś dziwne silniki, encodery i nawet ikony filmów nie pojawiały się. Co jest dziwne, bo PS3ms łączył się z Internetem, ale na LCD wyskakiwał błąd....
Witam
Postępując wg linku przemkos youtube działa w Bravii.
....kilka wskazówek więcej....
W domyślnej konfiguracji można obejrzeć np filmy z kategorii "Top Rated".
Jeśli zajrzy sie do pliku web.conf w katalogu ps3 MS to można tam doedytować kolejne strumienie, źródła itd.
Oczywiście działa to na zasadzie konkretnergo zdefiniowania URL.
Jesli by chcieć np przeglądać filmy na kompie i wybrany wysłać na Bravie to pewnie trzeba cos pokombinować z VLC.
Tak czy siak wpisując w pliku link
"videofeed.Web,Sport=http://gdata.youtube.com/feeds/base/videos?q=Messi&client=ytapi-youtube-search&v=2"
pojawi się w Bravii nowa opcja Sport i wszystkie video z Messi
Mnie nawet udało sie przerzucic transmisje z Sopcasta na Bravie przez PS3MS
I tak można dodawać kolejne tv internetowe, radia itd jesli tylko się zna link.
Pozdrawiam
Ciekawe, dziś spróbuje. Jeśli tak jest to Wielkie Piwko dla Ciebie
Mam wersje v.369 i nie działa. Na której wersji próbowaliście?
Witam
Ja działam na wersji 1.20.397