Podziel się wrażeniami!
Witam,
Testuje sobie PS3 Media Server + KDL-40W5740 + router WiFi...
Filmy, foto, muza śmigają...
Mam pytanie co do materiałów z YouTube i innych "online"...
Pokazują mi się jedynie miniaturki materiałów... Przy próbie odtworzenia pojawia sie komunikat "zawartość niedostępna".
Zapewne trzeba coś zmienić w konfiguracji serwera, ale nie wiem gdzie tego szukać...
z góry THX
siwybob
Wiesz, nie słyszałem jeszcze o możliwości odtwarzania zawartości Internetu przez PS3 ms. Nie wiem czy jest to możliwe, ponieważ pliki z serwisów typu youtube są zapisane w formacie flasha. PS3 ms chyba nie ma silnika transkodującego ten format. Chyba, że można jakiś pluglin dograć, ciekawe....
Mam jakąś betę PS3 (sprawdzę w domu)...
Ale widzę na jednym ze screenów z innego wątku:
download/file.php?id=17710&mode=view&customview=true" target="_blank
Jest: "Silniki strumieniowania video/audio WWW"... może trzeba coś jeszcze dograć, no ale nie wiem właśnie....
U mnie w TV pokazują mi się miniaturki z YouTube więc chyba jest jakaś komunikacja...
No nie wiem. Zainteresowałeś mnie tym, też poszukam rozwiązania. Jakby się dało, to pięknie:)
To chyba dla konsoli PS3 tylko jest. Na TV nie udało mi się tego uruchomić.
Do oglądania treści internetowych potrzebny jest VideoLAN Client w wersji 0.9.8 (http://download.videolan.org/pub/videolan/vlc/0.9.8a/win32/vlc-0.9.8a-win32.exe). W nowszej wersji (>=1.0) wprowadzono zmiany, po których VLC przestało działać z ps3mediaserverem.
Witam,
Zainstalowałem klienta VideoLAN w tej wersji, no ale nadal nie wiem jak mam aktywować możliwość podglądu w TV.
Na razie widzę miniaturki materiałów (YouTube, trailery gier) ale to w wersji 1.05 też było aktywne.
Poradźcie co zrobić, jak dostosować serwer...
Do czasu kiedy padł mi komputer miałem działający streaming z Youtube przez PS3MS. Nie pamiętam, co robiłem żeby to ustawić, ale było coś związanego z wgraniem innego codec-a dla streamingu z internetu. Poradę znalazłem gdzieś na forum PS3MS, bodajże tutaj: http://ps3mediaserver.org/forum/viewtopic.php?f=6&t=5002&start=0&hilit=streaming+web+content
Dokładny opis, co należy zrobić jest tutaj.
Może też działać wersja z Videolan, ale tego nie testowałem.
dzięki, o to mi chodziło... :):)
Testuje sobie inne dostępne treści... Niestety do materiałów HD (Online i Video, oczywiście w dobrej jakości) pozostaje kabel...
Czy testuje ktoś PS3 MS na sieci wifi typu "n"... Czy wystarczy do płynnego odtwarzania...?
Teoria, teorią, a praktycznie...
jeszcze raz dzieki
pzd