Podziel się wrażeniami!
Witam , zakupilem niedawno 40v5500 podlaczylem compa pod hdmi1 , dzwiek analogowo jackami do karty muzycznej pod pc/hdmi1 audio in . Komp wykrywa bez problem tv , robie clona w cataliscie ( karta hd3870 1G ) i jest obraz ( dzwieku brak ) .
Jezeli przelacze tv na inne wejscie np. hdmi2 ( kablowka ) i spowrotem na hdmi1 obrazu z compa juz nie ma , za to pojawia sie dzwiek jezleli znowu zrobie clona tv obraz sie pojawia , za to dzwiek znika
Jest to moj pierwszy soniak , i nie bardzo wiem jak to poustawiac.
Z gory dzieki za pomoc.
Ps . przy wlaczonym tv z tylu slysze lekkie bzyczenie , czy to normalne w sony czy trafilem na jakis trefny model ?
Wiesz co, nie wiem jak to wygląda w V5500, podłączając laptopa pod W4500 wszystko działa bez problemu, niezależnie od portu. Dźwięk wysyła HDMI. Podłączając stacjonarny przejściówką DVI-HDMI muszę podłączyć pod port HDMI2, przy którym jest wyjście audio minijack. Dźwięk podłączam osobnym kablem minijack-minijack właśnie do tego portu przy HDMI2. Dźwięk odbiera bez problemu. Wydaje mi się, że w V5500 może to być rozwiązane podobnie. Druga opcja, to LCD może próbować wyciągnąć dźwięk z HDMI. Musisz zobaczyć w opcjach, czy możesz w tym modelu przerzucić dźwięk na inne wyjście.
podlaczylem compa pod hdmi 2 , teraz obraz wykrywa bez problemu , karte muzyczna podlaczylem wlasnie jackami pod wejscie pc/hdmi audio in ale dzwieku nadal nie ma .
w opcjach moge przestawic dzwiek tylko na hdmi 2 lub ogolny - ani na tym ani na tym nie dziala.
W moim 32V5500 PC-ta przez przejściówkę DVI-HDMI należy podłączyć do HDMI1 aby dźwięk był odtwarzany przez wejście audio. Sprawdziłem działa OK z tym, że muszę w PC ustawic na maksa głośność dźwięku karty.
Informacja o sposobie podłączenia znajduje się w instrukcji telewizora która jest do całej rodziny V5500.
Pozdrawiam
Informacja o sposobie podłączenia znajduje się w instrukcji telewizora która jest do całej rodziny V5500.