Podziel się wrażeniami!
Witam,
Mam postawione dwa servery PS3 Media na dwóch komputerach (laptop i stacjonarny).
Na laptopie wszystko chodzi super (system XP 32bit).
Natomiast na stacjonarnym jest problem z filmami. Tv nie dotwarza żarnego filmu. Zdjęcia i MP3 chodzą jak należy natomiast jak dam filmy to wyskakuje komunikat że nie może odtworzyć. (system to windows XP 64bit, i świeży system tylko z codekami L-Kite Mega.
Możecie podpowiedzieć co jest nie tak.
Spróbuj wyzerować wszystkie ustawienia odpowiedzialne za sieć w LCD, odinstalować PS3 MS i ponownie skonfigurować sieć - zaczynając od komputera z 64bit.
Zainstaluj AviSynth - mi tego brakowało.
Ja AviSynth nie ma a mi wszystko działa wyśmienicie Osobiście stawiałbym własnie na kodeki. Wydaje mi się, że one coś Ci brużdżą. Ja na swoim komputerze mam zainstalowane jedynie ffdshow i jak na razie nie miałem problemu z odtworzeniem żadnego filmu na komputerze jak i na telewizorze poprzez PS3 Media Server.
Zabawy z kodekami są bardzo skomplikowane. PS3 ms to jeszcze początek. Łatwo jest narobić bałaganu, a później ciężko go posprzątać. To jest szczególnie widoczne przy obróbce wideo. Najlepszym sposobem jest usunięcie wszystkich kodeków i porządne wyczyszczenie rejestru.
Dzięki Panowie za odpowiedzi.
Tylko pytanie, czy te podpowiedzi dotyczą systemu 64bit??
Ogólnie wyczyszczenie rejestrów i przeinstalowanie kodeków to standardowa procedura niezależnie od systemu, czy to 32bit czy 64 bit (a przynajmniej przy Viście nie miało to znaczenia, z 7mką nie miałem jak na razie zbyt dużo kontaktu więc się nie wypowiadam). Na pewno nie zaszkodzi, a cała procedura zajmie góra 10 min.