Podziel się wrażeniami!
Chcialam połączyc laptop Siemens-Fujitsu(bez hdmi) z Sony KDLEX500 przy uzyciu kabla video D-sub-Dsub oraz audio 2xcinch (czerwony i biały do telewizora) -1minijack (gniazdo sluchawkowe laptop).Laptop nie wykrywa telewizora, pojawia sie komunikat "nieobslugiwany sygnał, sprawdz sygnal wyjścia z podłączonego urządzenia". Kabel audio to kabel Vivanco z supermarketu za 20 zl bez dławika.Sprawdzalam tez połączenie na kablu z dławikiem z monitora komputerowego BENQ HD, rowniez ten sam komunikat. Mysle ze cos na rzeczy jest w samym kablu.Telewizor jakby widzial laptop, bo wejscie PC pozwala uaktywnic gdy wciskam "OK" na pilocie. Przy niepodlaczonym laptopie komunikat jest inny "dostepne gdy urzadzenie jest podlaczone".Przeszukujac forum trafilam na opisy ze nalezy uzyc kabla audio minijack-minijack. Czy uzycie zlego kabla audio ma wplyw na nierozpoznanie telewizora jako drugiego monitora w laptopie? To by bylo dziwne.Taki kabel audio zalecil mi sprzedawca, czy ktos mi powie zdecydowanie ze takim kablem dzwieku nie podlacze? Pewnie mam banalny problem ale nerwow kupa a kolekcja kabli sie zwieksza...Juz zaczynam myslec czy przypadkiem wyjscie Dsub laptopa nie jest uszkodzone...Poradzcie cos...
Sam kabel Audio nie powinien zakłócać sygnału video. Jeśli korzystasz z połączenia D-sub - D-sub, dźwięk należy puścić kablem minijack-minijack. Poniżej masz zaznaczone miejsce, gdzie podłączasz kabel audio.
http://img210.imageshack.us/img210/3667/iptvtbackaep3a1full.png
Co do samego obrazu. Na początek sprawdź podłączenie wykorzystując inny kabel. Jeśli nie masz pewności czy on działa, to najprościej zacząć od niego.
Jeszcze takie małe pytanie, czy przełączyłaś ekrany w laptopie (przycisk funkcyjny "Fn" i któryś z "F" - zależy od laptopa)?