Podziel się wrażeniami!
Hej
Od paru dni jestem posiadaczem KLDHX800. Mam internet ze zmiennym IP od firmy dialog. Próbowałem podłączyć internet do TV, ale nie da się ze względu na zmienne IP. Nie wiem jak to wykonać.
Help
W jaki sposób chciałeś podłączyć Internet, jak wygląda podłączenie Internetu w domu?
Mam modem dialogu i podłączyłem do tv kabel internetowy. Zrobiłem tak z PS3 i zadziałało po ustawieniach dla internetu PPoE, a w tv nie ma takiej opcji. Pyta mnie o adres IP itd., kiedy ja mam zmienne przy każdym nowym połączeniu z netem. W ten sposób posiada internet zapewne 90% społeczeństwa.
Niestety nie można podłączyć modemu do telewizora. Do telewizora możesz podłączyć np. router, który będzie przekazywał gotowe połączenie. Router łączy się z Internetem, i przekazuje sygnał do telewizora. Sam telewizor nie posiada tak zaawansowanego systemu operacyjnego, aby móc skonfigurować połączenie z Internetem. Trzeba dostarczyć mu gotowe rozwiązanie.
Ja mam Neostradę, również zmienne IP. Do tego kurcze wyłącza mi się parę razy dziennie. Kabel telefoniczny mam podłączony do routera, a później kablem sieciowym do z routera do telewizora. Router przydziela wewnętrzny adres IP i udostępnia połączenie z Internetem.
Tak też myślałem. Dzięki za info.