Podziel się wrażeniami!
Witam!
Od dawna myślę o zakupie telewizora Sony Bravia i waham się między 40 EX-700 albo 710 a 40NX-700. Różnicę stanowi to, że te dwa pierwsze łączą się z siecią LAN poprzez adapter Wi-Fi USB UWA-BR100 a ten ostatni ma wbudowane Wi-Fi.
Zwracam się z pytaniem do doświadczonych użytkowników telewizorów tej marki, czy jest to istotna różnica? Jak zachowuje się ten adapter i czy nie ma problemu z łączeniem się za jego pomocą z Internetem czy siecią domową.
Liczę na opinię, który z tych powyższych telewizorów moglibyście mi polecić?
Z góry dziękuję za opinie i rady.
Pozdrawiam.
Adrian
Edytowano 18.01.2011
Sprecyzowałem tytuł tematu.
Zimny.
Oba urządzenia muszą mieć inne numery IP. Ja też miałem ten problem. Ustaw w access poincie w ustawieniach LAN adres IP na 192.168.2.1 (fabrycznie ma 192.168.1.1 co się kłóci z twoim routerem który ma ten adres IP)
Jeśli się nie mylę, to powinno rozwiązać ten problem - jeśli się mylę, to pomyślimy dalej.
No niestety.
Zmieniłem adres w kliencie tak jak radziłeś i ciągle to samo.
Czy udało się skonfigurować połączenie?
Jeżeli chodzi o TP-Link WR543G to ja również skonfigurowałem i wszystko chodzi poprawnie
Może opisz bardziej lub mniej szczegółowo co i jak ustawić to i ja i inni skorzystają !
Działa! Nie skorzystałem z pomocy TP-LINK ale "oblatanego" znajomego.
Trwało to trochę ale działa !!!
Ja skorzystałem z pomocy technicznej TP-Link i w 9 minut pomogli mi to skonfigurować
na tej stronie znajdziesz telefon http://www.interprojekt.pl/Pliki.aspx?dir=tplink
myślę że to pomoże...
Ciężko jest pomóc przez forum, czyli "na odległość" z tego typu konfiguracją. Jest to złożona sprawa, jest dużo funkcji i dużo możliwości. A wystarczy pominąć jedną drobnostkę i nie dojdzie się do rozwiązania...
Zimny napisał(a):
Ciężko jest pomóc przez forum, czyli "na odległość" z tego typu konfiguracją. Jest to złożona sprawa, jest dużo funkcji i dużo możliwości. A wystarczy pominąć jedną drobnostkę i nie dojdzie się do rozwiązania...