Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam pytanie, czy można zasować tą kartę sieciową http://pentagram.pl/produkty/sieci_i_ko ... _p_6132_08" target="_blank aby uzyskac połączenie WIFI z internetem poprzez router WIFI.
Czy jest to możliwe czy tylko zkup antenki bądź firmowego adaptera mnie czeka?
Jak bym chciał spróbować wwpiąć ta kartę to nie uszkodze telewizora? i wogóle gdzie mam ją wpiąć w gniazdo USB z boku czy w inne gniazdo?
Pozdrawiam
Zainstalowałem właśnie PS3 Media Server wersja 1.20.412 i zaczeło działać. No właśnie ale (bo oczywiście jest) w ststusie mam pomarańczowy trójkąt i pod telewizorem szybkość 16 Mb/s i tak po 5 minutach oglądania filmu zrywa mi połączenie ;( , pozatym w napisach brakuje polskich trzcionek i dzwięk tak jakby wyprzedzał obraz o około 1 sec, we wcześniejszej wersji widziałem że mozna było ustawić szybkość ptreansferu w tej niestety nie widzę (ociemniałemu podajcie rękę ) da się temu jakoś zaradzić?
Pozdrawiam
Czy zrywanie połączenia nie jest spowodowane przejściem komputera w stan uśpienia ?
Włączyłem funkcje w programie o niezasypianiu, być może mam za słabego kompa bo to Athlon2000+XP i 512 ramu tylko może to jest przyczyną, no i nie wiem czemu mam pomarańczowy trójkąt.
Pomarańczowy trójkąt jest stąd, że PS3 Media Server miał służyć, jak wskazuje nazwa, streamingowi dla PS3, ale program wykrywa poprawnie i działa także m.in. z TV Bravia, więc komunikat jest tylko powiadomieniem, że w sieci nie ma PS3, ale inne kompatybilne urządzenie, z kórym sobie zuch radzi: )
Nie mam programu przed sobą, ale tyle zapamiętałem z komunikatu, gdy używałem go z TV.
Wtajemniczeni - poprawcie, jeśli się mylę.
POzdrawiam
Nie mylisz się !!
djzurek napisał(a):
Włączyłem funkcje w programie o niezasypianiu, być może mam za słabego kompa bo to Athlon2000+XP i 512 ramu tylko może to jest przyczyną, no i nie wiem czemu mam pomarańczowy trójkąt.
Mam jeszcze problem z polską czcionką w napisach do filmu, napisy sie wyświetlają ale nie ma polskich znaków ;(
Najprawdopodobniej musisz ustawić w PS3MS polskie kodowanie - cp1250. Robisz to jak na załączonym zdjęciu:
http://img525.imageshack.us/img525/1791/napisyps3ms.jpg