anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

okulary do technologii 3D

Kasik------
Początkujący

okulary do technologii 3D

Hej mam kilka pytań dotyczących okularów 3D. Po pierwsze zastanawiam się czy można na przykład używać kartonowych okularów z czerwonymi lub niebieskimi szkłami, aby oglądać telewizję 3D? :c18

22 ODPOW. 22
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Rok temu na Open Housie 3D jednocześnie oglądało około 15 osób.
Jeżeli potrzebujesz na imprezę większą ilość okularów możesz je wypożyczyć w Sony Style w Arkadii.

profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Może jednak i okulary niedługo będą bardziej uniwersalne: http://technologie.gazeta.pl/internet/1 ... ow_3D.html

sadam_
Użytkownik

Jasne, już widzę jak wszyscy rzucają się do stworzenia jednolitego standardu :slight_smile:
Od ilu lat próbują wprowadzić standardowe ładowarki do telefonów komórkowych? Po trzech latach powstał projekt standardu, zostało wcielić go w życie :D

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Pytanie tylko ilu największych producentów telewizorów 3D będzie chciało rozwijać wspólny standard?

Każdy producent pomyśli: jestem za standardem, pod warunkiem, że będxie to ten, który JA stosuję do tej pory... Oj, niełatwo będzie o ujednolicenie technologii.

------------------------------
fotoamator
Zimny_
Użytkownik

Nie spodziewałbym się ujednolicenia standardu 3D. Każda firma ma swoje patenty, swoją technologię. Jest to widoczne w efektach, gdzie Sony 3D ma dużą przewagę nad konkurencją.
Co do okularów, możliwe jest stworzenie uniwersalnych. Mogą one posiadać specjalne tryby pracy dostosowane do różnych producentów. Tylko czy np. okulary nie mają patentów?

sadam_
Użytkownik

No i okulary "uniwersalne" z racji zastosowania kilku technologi raczej nie byłyby tańsze od oryginalnie dostosowanych do danego TV.

Zimny_
Użytkownik

Na pewno nie byłyby tańsze. Ale dobre rozwiązanie dla wypożyczalni.

Znajdek_IWONA
Początkujący

Nie ma co liczyć na ujednolicenie technologii, przynajmniej nie w najbliższym czasie. Nawiązując do tego, że to temat o okularach 3D to chciałam zadać pytanie. Jak należy czyścić okulary 3D? Czy są jakieś ogólne zalecenia?

Zimny_
Użytkownik

Okulary możesz czyścić tak jak normalne okulary. Czyli miękka szmatka (najlepiej z mikrofibry), jakieś specyfiki do okularów. Ważne, żeby obchodzić się z nimi delikatnie - czyli nie naciskać zbyt mocno, nie szorować zbyt długo.

Kasik------
Początkujący

sadam napisał(a):

Rok temu na Open Housie 3D jednocześnie oglądało około 15 osób.
Jeżeli potrzebujesz na imprezę większą ilość okularów możesz je wypożyczyć w Sony Style w Arkadii.

Wow! Ale więcej niż 15 osób to mi się chyba w salonie nie zmieści :c20 A ta wypożyczalnia okularów 3D to świetna sprawa, bo raz na jakiś czas będzie można zaprosić większą ilość osób na film i nie będzie się trzeba martwić skąd wziąć dla nich okulary.