anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nowe modele Bravia 2010 rok

oldguest
Początkujący

Nowe modele Bravia 2010 rok

Kilka nowych modeli pojawiło się na stronie :D

HX900 - 3D
http://www.sony.pl/product/t46-hx-series/kdl-52hx900" target="_blank"
LX900 - 3D
http://www.sony.pl/product/t46-lx-series/kdl-60lx900" target="_blank
NX800
http://www.sony.pl/product/t46-nx-series/kdl-52nx800" target="_blank"
EX700
http://www.sony.pl/product/t46-ex-series/kdl-52ex700" target="_blank"

Jest ich więcej... :c34

224 ODPOW. 224
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Ciekawe co wpływa na tak późne wydanie tych modeli. Przy takim czasie oczekiwania, można spodziewać się naprawdę dobrego sprzętu. Tylko żeby ceny nie poleciały za bardzo ;)

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Nie mam pojęcia co jest przyczyną opóźnień, ale pomysł z podaniem informacji o wszystkich modelach które będą dostępne w tym roku a następnie przesuwanie terminów - jest co najmniej dziwny :c9 (nie wszyscy Klienci mają anielską cierpliwość)
Co do cen to też raczej nie będą takie jak w optymistycznych wersjach z początku roku - choćby z powodu kiepskiego kursu złotówki, drobny przedsmak można będzie zauważyć przy nowych seriach lapków.

Ravi-----
Początkujący

Zimny napisał(a):

Ciekawe co wpływa na tak późne wydanie tych modeli. Przy takim czasie oczekiwania, można spodziewać się naprawdę dobrego sprzętu. Tylko żeby ceny nie poleciały za bardzo ;)

Biorąc pod uwagę wypowiedzi na temat hx800 jestem bardzo pozytywnie nastawiony w końcu będą to modele bardziej zaawansowane technologicznie. Odnośnie cen to niestety czasy kiedy za dolara płaciło się 2zł na pewno szybko nie wrócą i trzeba się pogodzić, że ceny zwłaszcza elektroniki pójdą do góry.

Zimny_
Użytkownik

Dolara albo EURO. Tak po cichu sobie myślę, że opóźnienia są spowodowane dalszym postępem technologicznym. Pierwsze firmy wydały już modele 3D, Sony widzi jakie popełniły błędy, jakie opinie przeważają, jakie są wyniki testów. Jest to całkowita nowość na rynku, nikt dokładnie nie znał oczekiwań konsumentów co do 3D i jak wychodzi to wszystko w praktyce. Więc opóźnienia mogą być na korzyść przyszłych konsumentów :D

oldguest
Początkujący

LX900 widziałem dzisiaj sampla... Nie było z czym porównać wiec ciężko twierdzić jak działa ale podejrzewam że dobrze. Co ciekawe dowiedziałem się że mają być modele NX które będą 3D :D więc będzie w sumie 5 modeli 3D w ofercie.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

NX710 i NX810 czy jakoś tak :c3
Tylko jakiś mały popyt na HX800 :c9, chyba na to 3D nie jesteśmy jeszcze gotowi :question:
A i tylko o HX900 jakoś cicho :(

oldguest
Początkujący

sadam napisał(a):

Tylko jakiś mały popyt na HX800 :c9,

Może jak byśmy mieli to 3D (nadajniki) to bo może coś się sprzedało :c8

Może z większymi rozmiarami będzie lepiej bo 40 cali to umówmy się nie jest dużo jak na telewizor 3D.

sadam napisał(a):

A i tylko o HX900 jakoś cicho

Pewnie jest tak skomplikowany i fantastyczny że jeszcze nie wiedzą jak go wyprodukować :D W sumie X-y zawsze miały DUŻY poślizg ale trzymały fason ze 3 serie do przodu.

Zimny_
Użytkownik

sadam napisał(a):

Tylko jakiś mały popyt na HX800 :c9, chyba na to 3D nie jesteśmy jeszcze gotowi :question:

Sądzę, że sporo osób jeszcze nie jest przekonana do 3D. Do tego mimo wszystko jest nardzo mało dostępnych materiałów 3D i odtwarzaczy. Podobnie było z Blu Ray. Na początku popyt był mały. Dopiero jakiś czas temu ruszyło się, ale i tak nie jest szczyt popularności. Myślę, że dopiero jak powstanie jakiś kanał telewizyjny 3D, to ludzie zaczną bardziej interesować tym. Usługa będzie dostępna dla dużej liczny użytkowników, więc łatwiej będzie o materiał 3D. Jak narazie trzeba kupić lub wypożyczyć płytę z materiałem 3D (pod warunkiem, że ma się ten odtwarzacz obsługujący 3D). Zobaczcie ile osób wcześniej kupowało płyty Blu Ray. To ciągle są jednostki, więc moim zdaniem nie ma co oczekiwać nagłego boomu na 3D. Jeśli wyjdzie więcej produkcji 3D, to na pewno coś się ruszy.

Ravi-----
Początkujący

Kwestia dostępności materiałów i ich ceny (oraz ceny odbiorników) wpływają zapewne na ostudzenie nastrojów, ale to tak jak w przypadku blu ray, teraz ceny odtwarzaczy są bardzo niskie (przykład s370), a ceny filmów też stopniowo topnieją. Druga sprawa, to, że tutaj popularność rozwiązania może napędzać z czasem PS3 z grami 3D...

Zimny_
Użytkownik

No niby tak. Na pewno jest również różnica między filmami Blu Ray a technologią 3D. Różnica polega na tym, że filmy Blu Ray to "tylko" dużo lepsza jakość niż z np. satelity. Pomijając bonusy na płytach (różne zakończenie, tryby filmów itd. W sumie to nie wiem dlaczego tak mało się rozmawia o tych bonusach :c18 ). A 3D to całkowicie inne odczucia w oglądaniu telewizji.
Dobra, poruszony temat nie jest związany z tematem wątku.