anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nowe modele Bravia 2010 rok

oldguest
Początkujący

Nowe modele Bravia 2010 rok

Kilka nowych modeli pojawiło się na stronie :D

HX900 - 3D
http://www.sony.pl/product/t46-hx-series/kdl-52hx900" target="_blank"
LX900 - 3D
http://www.sony.pl/product/t46-lx-series/kdl-60lx900" target="_blank
NX800
http://www.sony.pl/product/t46-nx-series/kdl-52nx800" target="_blank"
EX700
http://www.sony.pl/product/t46-ex-series/kdl-52ex700" target="_blank"

Jest ich więcej... :c34

224 ODPOW. 224
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Według informacji z niektórych zagranicznych portali zajmujących się elektroniką, premiera modeli Bravia 3D odbędzie się 10 czerwca. Oficjalnie termin podawany dla Japonii, ale często ta data jest podawana jako rozpoczęcie sprzedaży na pozostałych światowych rynkach -jednak nieoficjalnie. Znając życie terminy przeciągną się parę dni.

Ravi-----
Początkujący

Ooo byłaby to dobra wiadomość osobiście obstawiałem bardziej lipiec, a tu proszę. Co do terminu premiery to różnie to bywa, np. z5500 był w sprzedaży kilka dni wcześniej niż to zapowiadano, także można być dobrej myśli. Ciekawe jak spisze się ten rodzaj technologii local dimming przy jaśniejszych małych elementach na czarnym tle (ze zdjęć na portalu do którego dawałem link wygląda to obiecująco).

Zimny_
Użytkownik

Niedługo mistrzostwa w RPA, a tam mecze w 3D. Nie wiem jak rozwiążą transmisję przez telewizje. Czy wogóle w Polsce będzie możliwa. Może udostępnią mecze na Blu Ray już po zakończeniu. Tego niestety jeszcze nie wiem. Ale przydały by się modele wcześniej. Sam teraz na pewno nie kupię, ale może któryś znajomy zaszaleje :D

Ravi-----
Początkujący

Dlaczego miałoby nie być możliwe, jak już technologicznie są takie opcje, pozwolę sobie na bardzo obszerny cytat:

"W niedzielę, 16 maja 2010 roku, o godzinie 22:45, po raz pierwszy w historii telewizji w Polsce, CANAL+ pokaże pełnometrażowy film w trójwymiarze i w standardzie HD - „Koralina i tajemnicze drzwi” reż. Henry'ego Selicka. Dzień wcześniej widzowie zobaczą trójwymiarową relację na żywo z meczu piłkarskiej Ekstraklasy. Będzie ona dostępna w paśmie testowym CANAL+ 3D test (28. kanał CYFRY+).

To, co jeszcze wczoraj wydawało się futurystyczną wizją, dziś w CANAL+ staje się faktem. Nasze filary programowe – film i sport - zyskują w dosłownym znaczeniu nowy wymiar. Jako telewizja premium chcemy nie tylko spełniać oczekiwania naszych widzów, ale wręcz je wyprzedzać. Dlatego CANAL+ jako pierwszy w Polsce pokaże film zrealizowany w stereoskopii - animację w reżyserii Henry'ego Selicka „Koralina i tajemnicze drzwi” oraz przeprowadzi bezpośrednią relację z meczu piłki nożnej w tej technologii. Dalsze transmisje będą uwarunkowane dostępnością programów w 3D, a także telewizorów przystosowanych do ich odbierania na polskim rynku – mówi Beata Ryczkowska, Dyrektor Wykonawcza Pionu Programowego CANAL+ Cyfrowy.

Animacja w reżyserii Henry'ego Selicka „Koralina i tajemnicze drzwi” zostanie wyemitowana na CANAL+ Film HD w niedzielę, 16 maja o 22:45. Film będą mogli obejrzeć wszyscy abonenci CANAL+ posiadający dekoder HD i telewizor 3D. To pierwszy film wykonany w klasycznej technice animacji poklatkowej, który został sfotografowany w przestrzennym formacie 3D. Nominowana do Złotego Globu i Oscara produkcja opowiada historię dziewczynki, która znajduje w domu sekretne drzwi prowadzące do alternatywnej rzeczywistości.

Emisja filmu w formacie 3D będzie kolejnym krokiem CANAL+ w przybliżaniu technologii stereoskopowej polskim widzom. W sobotę, 15 maja stacja przeprowadzi pierwszą w kraju i jedną z pierwszych w Europie transmisję z meczu piłki nożnej w 3D, którą będzie relacja z jednego ze spotkań Ekstraklasy. Będzie ona dostępna w paśmie testowym CANAL+ 3D test (28. kanał CYFRY+).

CANAL+ Cyfrowy przyczynia się do popularyzacji technologii stereoskopowej także w innych obszarach swojej działalności. Jest koproducentem filmu „Latająca Maszyna” – międzynarodowej produkcji, która powstaje w technologii stereo 3D (premiera kinowa filmu jest przewidziana na jesień tego roku). Dla swojej marki, CYFRY+, stworzył natomiast pierwszą reklamę stereoskopową, która była emitowana w polskich kinach (grudzień 2009)."

Źródło hdtvpolska.com

Wiadomo nie ma nic o mundialu, ale jednak możliwości technologiczne jak widać są :)

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Z tego co słyszałem w styczniu to w trakcie mistrzostw w piłce nożnej w RPA miało zostać nagranych 21 spotkań w technice 3D, mecze te miały być transmitowane na żywo do 7 miast (bez Polski). W terminie późniejszym mecze te mają być zgrane na płyty BD. Jakiś materiał miał być również stworzony na potrzeby promocji technologi w salonach Sony. Jak to będzie wyglądało w rzeczywistości - trzeba poczekać bo w międzyczasie sporo się zmieniło - Samsung puścił TV 3D, Canal+ zapowiada transmisje. Pożyjemy zobaczymy:)

Ravi-----
Początkujący

No na canal + to będzie pierwsza transmisja tego typu, ciekawe bo zazwyczaj Nka była pionierem jeśli chodzi o pewne sprawy, jak widać tym razem będzie inaczej. Co do meczy na blu ray sam nie wiem jak to się sprawdzi, chyba głównie nie dla fanów i osób chcących nacieszyć się technologią 3D bo co to za frajdą oglądać spotkanie którego wynik już się zna :)

Zimny_
Użytkownik

Co do meczów 3D na mistrzostwach, jest nawet informacja na stronie Sony:
(...) 2010 FIFA World Cup South Africa™ będzie pierwszym wydarzeniem filmowanym w Full HD 3D za pomocą naszych kamer i technologii 3D. Sony Pictures Entertainment wypuści na rynek oficjalny film 3D z 2010 FIFA World Cup South Africa™, by można było jeszcze raz obejrzeć to niezwykłe wydarzenie w 3D w zaciszu własnego domu.

Link: http://www.sony.pl/hub/telewizory-lcd-b ... 7477586669

Ravi-----
Początkujący

Dla zainteresowanych modelami 3D Sony jest dobra wiadomość na hdtvpolska można znaleźć już pierwsze zdjęcia modelu hx800 po rozpakowaniu, zapewne w najbliższym czasie można spodziewać się testu. Z samego wyglądu spodobały mi się stosunkowo cienkie ramki wokół matrycy, bez jakichś zbędnych dodatków.

oldguest
Początkujący

Dzisiaj pooglądałem trochę HX800 który dostaliśmy (co prawda okulary może w poniedziałek i jakieś 3D zobaczę). W każdym razie sam obraz 2D chyba kosi wszystkie inne modele jak na razie. Kontrast, kolory, chyba lekko mniej odbicia światła od matrycy.... Jestem lekko zaskoczony :c18

Ps. Nie mogę się doczekać HX900

Ravi-----
Początkujący

Czyli jeśli chodzi o obraz jest lepiej niż w starszym modelu x4500 czy mniej więcej ten sam poziom? W sumie ciekawa sprawa, model o niewielkich wymiarach, jednocześnie o świetnej jakości obrazu, do niedawna taka wizja w przypadku technologii LCD była dość odległa.