Podziel się wrażeniami!
Cześć,
Droga ,,wysoka ciżbo"
Przychodzę do Was z zapytaniem, posiadam telewizor KD-55XF8596 z roku 2018.r. Mamy 2022r. i tak się zastanawia, czy aby go nie wymienić na ,,nowszy model". Chciałbym się dowiedzieć, czy gdybym kupił nowy telewizor marki SONY z tego roku odczułbym różnicę w obrazie? Czy zrobiłbym ,,wow!", czy te różnice nie są jeszcze takie duże Czy jeszcze poczekać kilka lat (w domyślę rok, max dwa)?
Dysponuje budżetem w wysokości 5000 - 7500zł. Myślałem nad 65x95K MINI-LED, ale jak zobaczyłem ceny za 75 i 85 - stwierdziłem, że podziękuję, bo mnie nie stać. Co prawda jeszcze 65 nie ma, ale przypuszczam, iż będzie około 12000zł kosztował.Myślałem, że jeszcze dam te 8000zł
Telewizor służy mi do oglądania filmów, netflix, HBOMax, Amazon. W domu mam Polsat i Canal+. Z racji, że jestem osobą z porażeniem mózgowym, wszelkiego rodzaju gry odpadają.
Czy zatem jest sens zmienić ten model, na nowszy - czy jeszcze poczekać, bo ,,jakieś kolosalnej różnicy nie ma?"
z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi w tym temacie
Siemano😊 jeśli nie odczuwasz jakiegoś problemu w działaniu telewizora.Lub póki co nic się nie dzieje Złego.Możesz jeszcze zostać z nim.A co do wyboru. Jak widzę, nie jesteś osobą która Gra.Więc dobrodziejstw HDMI 2.1 VRR nie wykorzystasz.Az tak,Co do wyboru napewno.Odczułbys pracę Androida bo jest ciut więcej Ramu i Procesor nowszy Napewno byś odczuł róznice w Obrazie Ale czy aż,tak? No nwm.) Jak coś mówimy o Sony Bravii)
A z polecanych mógłbym chyba polecić jak się nie boisz. Oledów
LG Oleda C1 🙂
i Bravie X90J
Ja bym się zastanowił nad jakimś modelem Panasonica, bo jak czytam na tym forum ciągłe skargi na Sony to mam wątpliwości co do jakości wyrobów tej marki.
Ja kupiłem w tym roku X95j w wersji 65 calowej za ok. 7000. Patrząc na ceny telewizorów z tego roku to powiem szczerze, że Sony chyba upadło na głowę. Ja rozumiem, że nowe technologie i inflacja i każdy chce zarobić, ale nie tędy droga. Rok wcześniej (2021) kupiłem xh9505, 65 cali na promocji za ok. 5500. W tym roku na pewno gdybym miał kupować nowy tv, nie wybrał bym sony. Ceny kosmos. Jakość średnia.