anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Który z nowych modeli Bravia najatrakcyjniejszy?

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Dziś zastanawiałem się nad tym. Ciężko dojść do jednego wniosku. Oczywiście, można "atrakcyjność" można rozumieć na dwa sposoby. Dlatego chyba warto rozpatrzeć oba:
1. najatrakcyjniejsza Bravia pod względem - stosunek cena do jakości
2. najatrakcyjniejszy nie patrząc na cenę.
Co o tym uważacie?

36 ODPOW. 36
Zimny_
Użytkownik

Osobiście też nie wziąłbym telewizora który nie pasuje do reszty wystroju domu, czy salonu. Są firmy które mają tak ohydny wygląd, że przechodząc obok takiego modelu w sklepie odrzuca mnie. Na szczęście jest tych modeli coraz mniej :thumbsup:

3943-----
Początkujący

Witam
Naprawdę szanując odmienne poglądy pragnę wspomnieć.
Telewizorki z podświetlaniem RGB nie będą slim z raczej zrozumiałych względów.
A zanim telewizorek slim zaświeci tak jak RGB pewno wszyscy zapomną nazwę telewizor.
A dla tych co nie wiedzą do czego ma służyć telewizor przyjacielska rada, kup Porsche z silnikiem od Syrenki i w czasie wyjścia i powrotu z i do pracy sąsiadów majdruj przy nim na parkingu raz przy kole innym razem przy lusterku. Tak osiągniesz trzy korzyści jednocześnie.
Szersza widownia niż w przypadku slim, po drugie ktoś kto przechodzi obok pomyśli, ten co tam grzebie to się musi znać, muszę mieć taki sam. Po trzecie to że samochód był wymysłem w gruncie rzeczy stworzonym do jazdy jest marginalne przy jego wyglądzie.
J naprawdę na koniec jaka jest różnica w cm między slim a nie slim wyleciało mi z pamięci.
A może jak się bawić to na całego
http://nt.interia.pl/wiadomosci/news/ko ... 15089,3610" :c19
Pozdrawiam
PS
Też pomijam potwory z głębin. :c25

oldguest
Początkujący

Telewizorki z podświetlaniem RGB nie będą slim z raczej zrozumiałych względów.

Z tego co wiem pełne podświetlanie LED będzie w HX900 i będą to białe diody.... a nie RGB...

Druga spraw czy to slim czy jeszcze nie?

Ravi-----
Początkujący

Zimny napisał(a):

Osobiście też nie wziąłbym telewizora który nie pasuje do reszty wystroju domu, czy salonu. Są firmy które mają tak ohydny wygląd, że przechodząc obok takiego modelu w sklepie odrzuca mnie. Na szczęście jest tych modeli coraz mniej :thumbsup:

Czyli wychodzi na to, że ja trochę inaczej rozpatruje zakup telewizora :) przy wyborze, zawsze najpierw patrzę na jakość oferowanego obrazu, a wygląd jest mniej istotnym kryterium.

antygłup: co do telewizorów slim nie ma jakiejś żelaznej granicy np. do 5cm.

CS Bielsko: telewizor prezentuje się imponująco, grubość też wydaje się zaskakująco niewielka, jak dla mnie aż się prosi o powieszenie na ścianie.

Zimny_
Użytkownik

Ludzie mają różne kryteria które przesądzają o zakupie i nie należy ich dyskryminować. Jedna osoba przywiązuje uwagę do tego, inna do czegoś innego.

Ravi napisał(a):

Czyli wychodzi na to, że ja trochę inaczej rozpatruje zakup telewizora :) przy wyborze, zawsze najpierw patrzę na jakość oferowanego obrazu, a wygląd jest mniej istotnym kryterium.

Chyba się nie zrozumieliśmy. Nie pisałem na co głównie zwracam uwagę przy ocenie/zakupie telewizora. Napisałem, że nie kupiłbym telewizora który nie podoba mi się, albo nie pasuje do wystroju domu. Nie oznacza to, że wziąłbym każdy inny który pasuje, np slima z linku Antygłupa. I nie wierzę, że wziąłbyś telewizor, który w żaden sposób nie podoba Ci się - wizualnie. W tamtym roku, czy dwa lata temu kilka firm wypuściło typowe dla siebie wzornictwo, które z góry dyskwalifikowało te telewizory - w moim przekonaniu. Firm nie będę wspominał. Wybierając telewizor jeśli coś jest naprawdę brzydkie, staram sie to omijać. Podobnie z samochodami.

3943-----
Początkujący

Witam
Pytanie do kolegi CS Bielsko.
Nie chcesz chyba powiedzieć że Sony już wpadło na pomysł aby (oczywiście najoględniej) w miejsce świetlówek wsadzić diody. Pomysł z piekła rodem. Co do twojej propozycji slim ciekawa co nie zmienia faktu że się pogubiłem

Pozdrawiam :smileytwisted:

oldguest
Początkujący

Nie chcesz chyba powiedzieć że Sony już wpadło na pomysł aby (oczywiście najoględniej) w miejsce świetlówek wsadzić diody. Pomysł z piekła rodem.

Nie bardzo wiem o co chodzi ale chyba nie o to :c8

3943-----
Początkujący

Witam
Dlatego i pytanie jest oględne.
Nie wchodząc w szczegóły mamy;
1; podświetlanie krawędziowe
2; podświetlanie bezpośrednie
3; podświetlanie RGB
i teraz poważnie i bez jaj przy świetlówkach mamy 1;2;3
przy LED słychać o 1;3 myślę że te pełne LED o którym wspomniałeś na białych diodach to owe 2.
Pozdrawiam
PS
Nic nowego chodzi o zasady
http://nvision.pl/Wszystko-co-trzeba-wi ... ls-11.html
i
http://nvision.pl/Wszystko-co-trzeba-wi ... ls-10.html

oldguest
Początkujący

Te linki dotyczą monitorów...
- W telewizorach od zawsze było CCFL/WCG-CCFL za matrycą (nie było krawędziowego jak w laptopach).
- Podświetlanie EDGE LED (krawędziowe) oczywiście białe diody.
- Podświetlanie Full LED (jak to ktoś nazwał) za matrycą.

Ostatnie z nich rozdzielić można na RGB (skupiska 4 diod co kawałek 2xzielone, niebieska i czerwona) stosowane np. w KDL-70X3500 i podświetlanie białymi diodami stosowane teraz w większości modelów Full LED na rynku.

Zimny_
Użytkownik

Panowie bardzo to ciekawe o podświetleniu, ale temat wątku jest trochę inny. Robi się straszny bajzel. Proponuję powrócić do tematu, czyli: