Podziel się wrażeniami!
Dla tych co się ciągle upierają przy odtwarzaniu filmów z USB:
Nowa wersja programu multiAVCHD v3.0 (http://multiavchd.deanbg.com/) potrafi przekonwertować film do formatu AVCHD (video MPEG4 AVC, audio AC3) który można odtworzyć przez USB w BRAVII.
Krótka instrukcja:
Uruchamiamy program, wciskamy przycisk: „Add video file” i wybieramy plik (lub pliki) do konwersji.
W okienku „Compilation” pokarze się nazwa filmu i jeżeli jest podświetlona na czerwono, to znaczy, że nie spełnia wymagań AVCHD. Klikamy na ten plik.
W okienku „Title … properities” wciskamy „Transcode” . W okienku transkodowania, w lewym dolnym rogu wybieramy, czy ma dodać napisy do obrazu, wybieramy także jakośc transkodowania (w zależności od wymaganej jakości/wydajności komputera) i wciskamy „Apply” i „OK”.
W głównym okienku wciskamy „Start” w celu rozpoczęcia transkodowania, i w okienku „Select destination media and playback device type” wybieramy „Playstation 3”
Po skończeniu transkodowania, z katalogu AVCHD/BDMV/STREAM kopiujemy plik 00000.MTS na flasha i odpalamy na TV.
Mam nadzieję, że komuś się przyda. W programie jest dużo opcji, nie wszystkie przetestowałem, polecam samodzielne rozpracowywanie i dzielenie się uwagami...
Świetny opis. Prosty i szczegółowy
Poradnik super, aż sam wypróbuje z ciekawości jak się sprawdza Przydałoby się temat przykleić w dziale ogólne, żeby nie zagubił się z czasem na dalszych stronach działu... Tym bardziej, że te informacje przydadzą się każdemu kto ma modele serii 5500.
Spoko ten konwerter. Przetestowałem i jak dla mnie ok. Właśnie ściągam trailery filmów i inne materiały, oczywiście w HD (1080p) aby sobie pooglądać na mojej Bravii . Co do samego programu, to konwertuje wiele formatów takich jak wmv, mov, avi i mkv. Nie próbowałem tylko dodawać napisów - więc nie wiem jak w tej kwestii. Jest tylko jedno małe ale...na moim sprzęcie (Athlon 64 2Ghz) 100Mb video w full hd konwertuje jakieś 15-18min. Mam nadzieje że na szybszym sprzęcie jest lepiej bo jak bym chciał przekonwertować film *mkv co ma z 6GB to by to trwało ile...? Boje się policzyć Ale tak po za tym jest git.
Witam. Ściągnąłem ten program ze strony. Wszystko poustawiałem tak jak napisane jest w tym temacie a w podglądzie mój plik video jest wyświetlany do góry nogami. Czy wiecie co i jak poprawić w ustawieniach programu? Próbowałem szukać odpowiedniej opcji ale nie udało mi się tego znaleźć może wy wiecie jak to zrobić. Dziękuję za pomoc z góry.
Pozdrawiam
Witam. Z tą konwersją w multiAVCHD to jest tak, że działa ale...no właśnie. Próbowałem robić konwersję z plików avi, m2ts, wmv, mkv i z różnymi wynikami. Program potrafi przekonwertować je wszystkie do formatu MTS (AVCHD) ale niestety już Bravia nie odtwarza wszystkich tych plików po konwersji. Wyniki są takie: konwersja małych plików ok.100-200MB wmv, mov, mkv (trailery filmowe, krótkie filmiki HD) Bravia odtwarza przez USB. Konwersja filmów mkv, avi, m2ts po 3-4 GB Bravia nie odtwarza, choć filmy po konwersji są odtwarzanie np. przez Media Player Classic. Czyli wnioski są takie: multiAVCHD wykonuje konwersję poprawnie ale Bravia z jakiegoś powodu nie odtwarza tych plików. Może problem leży w wielkości plików (w GB) a może do konwersji należy używać specjalnych ustawień lub opcji aby Bravia je odtwarzała? Jeszcze tego nie rozpracowałem ale dochodzę do wniosku, że możliwości oglądania czegoś przez USB w Bravii są baaaardzo ubogie.