- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam serdecznie,
mam nietypowy problem z platformą cyfrowego polsatu, a mianowicie zakupilem nowy tv sony kdl 50 w805b i podczas podłączenia platformy po tv wyskakuje komunikat "brak sygnału z anteny telewizyjnej na wejsciu LNB1, sprawdź podłaczenie lub konfigurację dekodera.Wszystko zostało sprawdzone. Najśmieszniejsze jest to że jak podłączam dekoder pod stary telewizor wszystko działa poprawie, sygnał jest na 100%, wystarczy że odepnę kabel HDMI i podłacze pod nowy tv i brak sygnału..... Podłaczałem pod wszystkie wejscia HDMI w tv i to samo, nawet pojechałem wymienić dekoder na nowy bo kosnultatn z polsatu powiedział ze to wina dekodera, ale na nowym to samo. Jestem zkołowany bo nikt nie wie o co chodzi. Może znajdę odpowiedz tutaj. Proszę o jakiś pomysł jak ową sytuację rozwiazać.
Pozdrawiam
A.D
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
więc sprawa się chyba wyjaśniła, na początku chciałbym pochwalić serwis Sony za szybką reakcję i miłą obsługę, ale do wracając do sprawy . Pan serwisant po kilku minutach od wejscia do domu i sprawdzeniu telewizora mówi
"takich cudów to na oczy nie widziałem" proawdopodobnie dekoder PVR HD 7000 Cyfrowego Polsatu nie jest kompatibilny z tym modelem telewizora( sony kdl w805b), zostaje mi do wypróbowania moduł CAM CI+, tylko po dzisiejszej wizycie w placówce Polsat, Pani uświadomiła mnie, że owego modułu nie posiadają bo jest w fazie testów i najprawdopodobnie będą po koniec lutego, ale jak będą to mi nie wymienią bo ja mam zapisany dekoder w umowie, a to jest inny moduł , może mi tylko wymienić dekoder na dekoder....hehe no cyrki...Więc narazie "cieszę" się z nowego TV ogladając kanały z tv naziemnej
p.s ale obraz przy ogladaniu filmów w roz 1080p to po prostu bajka:) oczywiscie narazie z pena
Mam pytanie do posiadaczy tego modelu TV sony kdl 50 w805b i takiego samego dekodera , czy odpierają sygnał?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Proszę spróbuj wyłączyć BraviaSync w TV i sprawdź ponownie. Może on pwoduje jakieś zakłócenia w pracy dekodera.
Wyłącznenie BraviaSync - link poniżej:
http://pdf.crse.com/manuals/14HE438112/PL/brsyncset_europe_co.html
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
dziękuję za zainteresowanie się tematem, niestety prpozycja wyłącznia BraviaSync nic nie zmieniała, dalej brak sygnału.
Pozdrawaim
A.D
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Sprawa dziwna, że ze starym TV działa.
Rozumiem, że przy podłączeniu starego TV dekoder jest podłączony do tego samego przewodu z satelity?
Spróbuj użyć jeszcze innego kabla HDMI.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
tak , dekoder jest podłaczony do tego samego przewodu z satelity, równica polega tylko i wyłacznie na zmianie Telewizora poprzez przepięcie kabla HDMI. Sprawdzałem na różnych kablach HDMI i to samo, stary chula nowy brak sygnału....Inne użądzenia jak Xbox działa bez problemu na nowy tv i na tych samych kablacch HDMI. Spodziewam się serwisu więc napiszę co i jak.
Pozdrawiam
A.D
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
więc sprawa się chyba wyjaśniła, na początku chciałbym pochwalić serwis Sony za szybką reakcję i miłą obsługę, ale do wracając do sprawy . Pan serwisant po kilku minutach od wejscia do domu i sprawdzeniu telewizora mówi
"takich cudów to na oczy nie widziałem" proawdopodobnie dekoder PVR HD 7000 Cyfrowego Polsatu nie jest kompatibilny z tym modelem telewizora( sony kdl w805b), zostaje mi do wypróbowania moduł CAM CI+, tylko po dzisiejszej wizycie w placówce Polsat, Pani uświadomiła mnie, że owego modułu nie posiadają bo jest w fazie testów i najprawdopodobnie będą po koniec lutego, ale jak będą to mi nie wymienią bo ja mam zapisany dekoder w umowie, a to jest inny moduł , może mi tylko wymienić dekoder na dekoder....hehe no cyrki...Więc narazie "cieszę" się z nowego TV ogladając kanały z tv naziemnej
p.s ale obraz przy ogladaniu filmów w roz 1080p to po prostu bajka:) oczywiscie narazie z pena
Mam pytanie do posiadaczy tego modelu TV sony kdl 50 w805b i takiego samego dekodera , czy odpierają sygnał?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Mam inny model Sony, a mianowicie KDL EX700 - jest to starszy model (ma już 5 lat). Kilka dni temu wymieniłem dekoder w polsacie na nowy HD7000. Podłączyłem pod TV - obraz się pojawił, ale bez dzwięku. Zacząłem drapać się po głowie - zmieniłem wejście HDMI na 2, 3 potem 4 i nic. Wziąłem inny kabel HDMI i ponownie wejście 1, 2, 3 i 4 - i nic, nadal brak dzwięku. Zadzwoniłem do Polsatu, gdzie poinformowano mnie, że dekoder jest uszkodzony. Pojechałem wymienić dekoder i co dzowne problem się nie rozwiązał. Dalej brak dzwięku. Wkońcu podłączyłem dekoder do drugiego TV firmy Panasonic i.... ta da... jest obraz i dzwięk. Sprawdziłęm jeszcze na innym TV firmy Samsung i też wszystko gra.
Moje podsumowanie - SONY to jest jakaś masakra, porażka itd!!! Wiem, że nie mam najnowszego TV, ale kuźwa bez przesady żeby nowsze urządzenia nie były z nim kompatybilne!!!! Ten Panasonic z którym sprawdzałem dekoder też ma 5 lat, a Samsung jeszcze więcej i nie ma znimi żadnego problemu. Mam też nowiusienki TV (NIE SONY) z 2015 i też wszystko działa.
Zastanawiam się co mam zrobić, żeby dzwięk zaczął działać.....
A i jeszcze jedno - komputery z systemem Win 8 i 10 - po podłączeniu do mojego wspaniałego KDL EX 700 poprzez HDMI - zero reakcji. Ciemny obraz i brak wykrytego urządzenia. Podłączam pod Panasonica i wszystko działa.
A ja wydałem * 4tys 5 lat temu i co mi zostało - wyrzucić go przez okno????
Pozdrawiam Fanów SONY
K
Powód edycji: zawartość niezgodna z regulaminem forum
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja mam model zeszłoroczny KDL-50W808C i też mam taki sam problem z głosem lub w ogóle brakiem sygnału przez łącze HDMI. Dekoder Polsatu Sagemcom ESI88. Samsung odbierał bez problemu, miał cztery lata i dalej bardzo dobrze działa. Natomiast Sony zeszło na psy i jest to obecnie najgorsza marka na rynku ! Miałem dwa Panasoniki i pojechałem po trzeciego, posłuchałem sprzedawcy i mam problemy niesamowite z tym Sony !
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Przyznam, że liczyłem na wsparcie techniczne Sony. Walczyłem z nimi dość długo, ale jakoś nie okazali zainteresowania aktualizacją TV.
Miałem też nadzieję, że tutaj odezwie się ktoś z firmy SONY, ale to też tylko cicha nadzieja.
Powodzenia z SONY ludziska.
Ja już więcej w tą firmę nie idę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Do Bryniu
Tak na marginesie - sprawa nie może być uznana za rozwiązaną, skoro nadal nie masz dzwięku na TV z dekoderem polsatu. Skoro inne TV z dekoderem współpracują, to wina leży po stronie SONY.
Brak kompatybilności można rozwiązać, ale trzeba mieć trochę dobrych chęci.
Nieste tego brakuje firmie SONY.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »