- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Po aktualizacji oprogramowania, wystąpił problem z synchronizacją dźwięku z obrazem. Dźwięk jest opóźniony o kilka sekund. Wcześniej te same filmy odtwarzane po DLNA działały prawidłowo. Sprawdziłem też po USB jest to samo i dotyczy plików .avi, ale nie wszystkich jedne działają inne nie, nie działa również pauza i play lub po przewijaniu film już się nie odtwarza.
Ten sam film odtwarzany również po DLNA, ale przez Blu-ray DBP-S570 Sony działa poprawnie zarówno dźwięk i jak i pauza, play, przewijanie. Na komputerze też jest poprawnie
Obecnie mam wersje PKG4.470EUA
Czy spotkaliście się z takim problemem?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Miałem podobne problemy tylko przy kdl-42w809. Próbowałem konwertować filmy i zauważyłem, że wszystkie filmy które miały kodek audio MP3 nie były zsynchronizowane z obrazem. Po konwersji filmu na kodek AC3 lub AAC wszystko działało, ale dzisiaj pojawiła sie nowa aktualizacja i wszystko powróciło do normy tzn. obraz jest zsynchronizowany z dźwiękiem na każdym pliku oraz mogę wszystko przewijać.
Mam nadzieję że pomogłem trochę
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
mam ten sam problem, zgłaszam usterkę !!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Napisz co Sony na to po zgłoszeniu usterki, uznają czy każa czekac na aktualizacje.
A skoro problem jest nie tylko umnie to nie ma sensu przywracać do ustawień fabrycznych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
"Informacją o sposobie odtwarzania zostaną wzięte pod uwagę przy opracowywaniu kolejnej aktualizacji."
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Miałem podobne problemy tylko przy kdl-42w809. Próbowałem konwertować filmy i zauważyłem, że wszystkie filmy które miały kodek audio MP3 nie były zsynchronizowane z obrazem. Po konwersji filmu na kodek AC3 lub AAC wszystko działało, ale dzisiaj pojawiła sie nowa aktualizacja i wszystko powróciło do normy tzn. obraz jest zsynchronizowany z dźwiękiem na każdym pliku oraz mogę wszystko przewijać.
Mam nadzieję że pomogłem trochę
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Najniowsza aktualizacja 4.91 rozwiązała ten problem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mam ten sam problem, pojawiają się tylko niektóre filmy, głos nie zgrywa sie z obrazem, po przewinięciu filmu nie ma mozliwości dalszego odtwarzania (głos ok, obraz zatrzymany). Dzisiaj wgram nowy soft, zobaczymy na ile to pomoże.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Niestety bez zmian, wgrany soft, aktualizacja, powrót do ustawień fabrycznych i nic !