- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
KDL 42W706B - nagrywanie na zewnętrzny dysk/Karta CI+ TOTALNA PORAŻKA
Mam problem z nagrywaniem t.j. nie mogę nagrywać programów HD z dekodera, który jest podłączony z TV przezHDMI. Wejście sygnału wybieram HDM1, dysk zewnętrzny został zarejestrowany wszystko ok, jednakże jak naciskam na pilocie nagrywanie pojawia sie komunikat: "Nagrywanie dostępne tylko dla transmisji cyfrowych" Jak wybiorę wejście na TV nagrywa ale tam nie wszystkie kanały są w jakości HD więc aby je oglądać cały czas muszę mieć ustawione wejście sygnału na HDMI1, do którego jest podpięty dekoder UPC. *****???
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie nagrasz nic na dysk zewnetrzny z zewnetrznych wejśc. Aby nagrywać powinieneś posiadać z UPC zamiast dekodera moduł ci. Wtedy bedzie wszystko działać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzieki wielkie. Szkoda, że w instrukcji nic o tym nie piszą 😞
Czy istnieje mozliwość wyłączenia zasilania portu USB? Chodzi mi o to, że dysk nawet przy wyłączonym TV cały czas pracuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nic takiego nie mogę znaleść. Ale wydaje mi się że nie wyłączysz wejścia usb ponieważ można nagrywać podczsz czuwania. Więc napięcie musi byc tam stałe. A co do UPS. Zadzwoń do nich czy wymienią ci dekoder na moduł ci. Miej prądu więcej miejsca i wygoda ( jeden pilot). Ja mam NC+ kończy mi się umowa latem, Też zamienię dekoder na moduł ci.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Już zamówiłem, lecz życzą sobie za taką usługę/wymianę 50 zeta.
Jeszcze raz dzieki za pomoc.
Btw szkoda, że Sony nic o tym nie wpomina w intrukcji, że jak nie mamy karty CI+ to nie nagramy programu w jakści HD.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Gdy chcesz włączyć nagrywanie z wejścia zewnętrzego to tv informuje że można nagrywać tylko audycje cyfrowe. czyli tuner sat z modułem ci oraz antena naziemna.To są wejścia cyfrowe. Tylko pamiętaj że w przypadku modułu ci nie bedziesz mógł nagrywać i oglądać innego kanału.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wymieniłem dekoder na kartę CI+ i lipa: tzn. nie mogę oglądać innego programu kiedy nagrywam na dysk twardy.
TO CHYBA JAKAŚ KPINA FIRMO SONY!!!??? CHYBA NIE PO TO KUPUJE SIĘ TV Z FUNKCĄ NAGRYWANIA ABY OGLĄDAĆ TO CO SIĘ NAGRYWA. NAJGORSZE JEST TO, ŻE NIE MA ŻADNEJ WZMIANKI O TYM BABOLE W INSTRUKCJI ANI W OPISIE PRODUKTU, CZYLI KLASYCZNE WPROWADZENIE KLIENTA W BŁĄD.
OCZEKUJĘ ZAJĘCIA OFICJALNEGO STANOWISKA PRZEZ SONY CO Z TYM FANTEM ZAMIERZA ZROBIĆ!!!
Plus jest taki, że po montażu karty CI+ mogłem dowolnie posortować programy co w dekoderze UPC było niemożliwe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nikt z sony nie zajmie oficjalnego stanowiska. Jest aktualizacja Twin tuner ale tylko do telewizorów 4K. W ofercie sklepów nie znalazłem tv sony z 2 tunerami. Sa tylko samsungi i panasoniki. Co jest dziwne że tv sony 4K są sprzedawane jako 1 tunerowe a można wgrac aktualizację Twin tuner. Ale to tylko w tv ponad 5000 zł.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeśli mogłem nagrywać program i oglądać inny kiedy miałem podłączonhy dekoder to dlaczego nie można tego zrobić jak wsadziłem kartę CI+ ??
Btw aż dziwne, że firma taka jak Sony jest w stanie coś tak spaprać. Gdyby to był producent z Grenladii to jeszcze bym zrozumiał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Teraz będą nowe tv z androidem. Więc zapomnijmy o aktualizacjach czy poprawie działania naszych tv. Sony ma to gdzieś. Ważne że wydaliśmy pieniądze na takie coś jak tv sony..
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »