Podziel się wrażeniami!
Na co waszym zdaniem należy zwrócić uwagę przy zakupie telewizora 3D i jakie parametry są najważniejsze???
Telewizory 3D ą normalne telewizory z dodatkową funkcją 3D. Oczywiście, różnice w budowie i technologii są, jednak wybierając telewizor 3D można patrzeć na te same cechy co przy telewizorze 2D.
Rzeczy które można lepiej przeanalizować, nawiązują do samej technologii. Każda firma ma swoje patenty, moim zdaniem Bravia 3D jest liderem 3D (jako dowód - liczne nagrody dla telewizorów Bravia 3D, własne produkcje 3D). Wszystkie telewizory Bravia 3D mają "taką samą" technologię 3D. Dlatego wziąłem w nawias "taką samą", ponieważ są nieliczne cechy mające dodatkowy wpływ na jakość 3D. Ważną rzeczą jest odświeżanie i Motionflow. generalnie im większe w przypadku 3D, tym teoretycznie lepiej.
Na dobrą sprawę patrzeć można na motionflow, czy z bardziej multimedialnych rzeczy np. wbudowane wifi. Modele 3D są najbardziej zaawansowanymi konstrukcjami także czynnikami jak obróbka sygnału SD nie musimy się przejmować bo są na najwyższym poziomie. Z telewizorów z obsługą 3D przy założeniu wysokiego budżetu hx900 z podświetleniem strefowym diodami LED jest najlepszą opcją (tak jak przez długi czas x4500).
Na pewno częstotliwość odświeżania ekranu, bo im więcej chyba tym lepiej. Ale moja styczność z 3D ogranicza się jedynie do oglądania na wystawach sklepowych. Teraz dopiero w planach mam zakup bardziej zaawansowanego sprzętu.
Fajne promocje są przed świętami, jest na czym oko zawiesić.
Zimny napisał(a):
Fajne promocje są przed świętami, jest na czym oko zawiesić.
Co mam na myśli? Niektóre sklepy robią całkiem ciekawe promocje i generalnie ceny produktów spadają. Nie będę wypisywał wszystkich promocji jakie zauważyłem, ale jest ciekawie. Jeżeli chodzi o produkty Sony sporo jest fajnych zestawów np. telewizor + okulary + PS3/Blu ray/ aparat/ kino domowe/ - taniej o kilka stówek. W sklepach Sony masz dodatkowo gwarancję 5 lat. Okazyjnie można trafić na promocje pojedynczych produktów o sporo tańszej cenie. Dlatego jest ciekawie, bo ofert jest dużo więcej niż przed świętami.