Podziel się wrażeniami!
Witam! Mam prośbę. Planuję zakup telewizora LCD Sony 32 - 37 cali, w kwocie do około 2500 zł. Zależy mi na wejściu USB, telewizor ma odbierać sygnał Aster a za jakiś czas Cyfrowy Polsat z dekodera HD. Sporadycznie będzie używany z odtwarzaczem DVD/Blue-ray. Jakie modele w cenie do 2500 godne są polecenia?
I kwestia druga - gdzie kupować telewizor? W jakiejś dużej sieciówce, na serwisie aukcyjnym, w Sony Center, w małym sklepie RTV???? Proszę o porady.
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Alf
W tej kwocie zmieści się 32EX500 - bardzo fajny TV, spełniający podane przez Ciebie kryteria.
Gdzie kupować - Twój wybór. Może go ułatwić informacja, że do 11 lipca w Salonach Sony masz w promocji 5lat gwarancji.
Dzięki sadam! Rozważę ten TV, jutro wybieram się do Sony i zamierzam troszkę pomarudzić.
Pzdr!
Alf napisał(a):
Witam! Mam prośbę. Planuję zakup telewizora LCD Sony 32 - 37 cali, w kwocie do około 2500 zł. Zależy mi na wejściu USB, telewizor ma odbierać sygnał Aster a za jakiś czas Cyfrowy Polsat z dekodera HD. Sporadycznie będzie używany z odtwarzaczem DVD/Blue-ray. Jakie modele w cenie do 2500 godne są polecenia?
I kwestia druga - gdzie kupować telewizor? W jakiejś dużej sieciówce, na serwisie aukcyjnym, w Sony Center, w małym sklepie RTV???? Proszę o porady.
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Alf
EX500 to dobry wybór. Jednak dołożyłbym na 37". Różnica w cenie nie jest duża, a przyjemność z oglądania dużo lepsza. Chociaż nie napisałeś, z jakiej odległości będziesz oglądał, a od tego dużo zależy.
Napisałeś, że zależy Ci na USB. A dokładniej jakie funkcje ma mieć? Jeśli kwota jest ściśle ograniczona, to zastanowiłbym się nad modelami V5500 i W5500. Różnice z EX500 to głownie funkcje multimedialne, obraz praktycznie taki sam. V5500 nie ma 100Hz.
W przypadku ex500 dochodzi możliwość odtwarzania divxów przez USB, ale tak naprawdę jeśli chce się odtwarzać filmy w praktycznie wszystkich formatach to można skorzystać z mozliwości jakie daje DLNA + PS3 media server albo Wild media server. Tym bardziej, że przy ex500 mamy możliwość po zakupie odpowiedniego adaptera na komunikacje bezprzewodową z komputerem poprzez wi-fi