Podziel się wrażeniami!
Pozwolę sobie założyć jeszcze jeden wątek. Do telewizora przydała by się telewizja satelitarna. Co jest najlepsze, co najlepiej wybrać cyfre +, N, polsat? Polecacie jakieś promocje?
Przejrzyj oferty i podziel się z nami swoimi przemyśleniami, wtedy podyskutujemy
Oferty są podobne. W telewizji N nie ma kanałów c+, reszta taka sama. Właśnie proszę o spostrzeżenia ludzi korzystających z tych platform. Co z tego, że widzę oferty, jak nic mi to nie mówi. Może wiecie czy są jakieś problemy z odbiorem?
Już gdzieś był podobny temat... W n masz lepsze (szybsze) dekodery. Poza tym jest dużo programów tematycznych, jest liga niemiecka, belgijska chyba holenderska, liga mistrzów, puchar uefa. Są kanały HBO, cinemax, filmbox. Chyba najwięcej kanałów HD za które nie płacisz dodatkowo. Cyfra za to ma właśnie kanały C+, fajne filmy dużo dobrego sportu. I praktycznie to samo co na n. Musisz płacić dodatkowo za kanały HD. Generalnie jak lubisz filmy i dobry sport i nie szkoda Ci kasy, nie będzie wkurzało Cie stare menu i wolno działające dekodery to Cyfra.
Tu ja mogę sie pochwalic Wybrałem cyfre, tylko wziałem samą karte, dekoder kupiłem osobno . Nie mam takich problemów z dekoderem, założe się ze nie jest to przyjemne. Kupuje nowy TV, pewnie zmienie od razu tuner na taki z wyjsciem hdmi i tez bedzie szybko chodzil. J
Jestem fanem ligi angielskiej, hiszpanskiej i rugby, a tylko tam to leci
Dobry pomysł z zewnętrznym dekoderem. Czy operator platform pozwala na podłączanie ich kart do innych dekoderów? Nie ma problemu z kompatybilnością? Ile kosztuje taki dekoder?
endrii napisał(a):
Dobry pomysł z zewnętrznym dekoderem. Czy operator platform pozwala na podłączanie ich kart do innych dekoderów? Nie ma problemu z kompatybilnością? Ile kosztuje taki dekoder?
Super. Dwóch operatorów na pewno nie będę zamawiał, miesięcznie wyjdą za duże koszty i tak nie będę oglądał tylu kanałów na raz. Jak tu znaleźć na to czas. Chyba zdecyduję się na cyfrę. Jakość kanałów jest na zadowalającym poziomie? Słyszałem, że i tak kanały HD nie są w pełni HD (cokolwiek to znaczy).
Według mnie jakość obrazu i dźwięku na nce jest lepsza niż na cyfrze. Chociaż można się przyzwyczaić. Na cyfrze jakby obraz był bardziej stonowany, naturalny. Na nce są żywsze kolory.
Temat z HD z cyfrowych był już poruszany, proponuje poszukać. Tak po krótce nie jest to Full HD jak na BR który ma bitrate 24, a max. bitrate z satelity to ok 14 (cyfra sport HD).
Jak juz wspominalem, znowu powtorze. Kup osobno dekoder z twardym dyskiem, zamow cyfre bez dekodera, sama karte. Chyba liczac okres umowy wyjdzie to nawet taniej. Za dekoder musiales placic jednorazowo plus miesiecznie, a i tak musiales go oddac po umowie. Teraz moze byc naczej.. nie wiem. Tu placisz raz, masz dekoder na wlasnosc, nie placisz miesiecznie. Chyba, że wezmiesz na raty. Z N chyba jest inaczej, nie mozna kupowac wlasnych dekoderow. musi byc enkowski. Tez musisz sie dopytac.