Podziel się wrażeniami!
Witam
Gdy wybieram IWB z menu Home, pojawia się napis 'łączenie z usługą...', potem 'uwierzytelnianie' a na końcu, że zawartość internetowa jest gotowa i można z niej korzystać. Pomimo tego, IWB nadal nie działa i cały proces powtarza się od nowa. Wcześnie było wszystko w porządku. Twitter, media server, przeglądarka itp działają bez problemu...
Ktoś miał/ma podobnie?
Na szczęście nie miałem takiego zdarzenia ale możesz spróbować odłączyć wszystkie urządzenia od TV i następnie sam TV od prądu. Po jakimś czasie podłącz wszystkie urządzenia i sam TV do prądu z powrotem.
Jeśli ta czynność nie pomożesz, to możesz spróbować opcji odświeżenia zawartości internetowej. Być może wkradł się mały błąd w Twoim systemie.
Oczywiście wszystko wcześniej działo poprawnie i nie zmieniałeś ustawień TV, odległości routera od TV itp?
Do tego co napisał stubb mogę dorzucić, abyś w ostateczności przywrócił ustawienia fabryczne telewizora. Jest szansa że to pomoże.
Niestety nic nie pomogło. Nic wcześniej w ustawieniach nie zmieniałem. Mój model to 40EX720. Tak jak napisałem - jest połączenie z siecią, działa media server, przeglądarka, czytnik RSS, wszystkie testy połączenia sieci wypadają ok. Zauważyłem właśnie dopiero teraz, że Track ID też nie działa. Może to błąd po stronie serwerów sony/dostawców programów w IWB? Sam już nie wiem.
Pisałam już na innych postach bo też mam ten sam problem i nikt nie potrafi powiedzieć o co chodzi z tym internetowym wideo w moim tv. Posiadam także KDL40EX720 i po ostatniej aktualizacji to się stało. Co jest nie tak bo napewno to nie wina sieci wszystkie testy OK. a tego nie ma jak i nie łączy się aby poszukać aktualizacje oraz TRACK ID też nie działa. Pomocy, może SONY zna problem i wie jak go rozwiązać.
Na modelach z 2012 i 2013 roku wszystko działa, także jeśli po tej aktualizacji nie działa Wam, to podejrzewam albo zmianę ustawień w parametrach routera, albo coś z oprogramowaniem. Może spróbujcie zgłosić to do serwisu, lub działu obsługi klienta.
Zglosilem ten problem do serwisu. Podobno SEN ma problem z serwerami... moze i tak. W kazdym razie czekam na info z serwisu i zobaczymy co dalej.
Właśnie kolega Radgra w innym wątku ma podobnie. Jeszcze mam pytanie AsDur - u jakiego dostawcy masz Internet i jaką prędkość?
Hi,
Sprawdzalem na polaczeniu 3G od Plusa (ok 3mb/s), sprawdzalem na polaczeniu 3g od orange (3mb/s). Zmienilem modem na LTE i polaczenie 4G od Plusa (100 mb/s).
Internet dziala pieknie. Na kompach (uzywam kilku), na telefonach, na TV przegladarka dziala. Mysle, ze nie jest to problem wolnego polaczenia bo na kompach you tube i wszystko inne dziala. Co wiecej. Na PS3 tez wszsytkie aplikacje internetowe dzialaja bez problemu wiec to raczej wina TV niz internetu.