anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

gwarancja

karolo-----
Początkujący

gwarancja

witam mam pytanie odnośnie gwarancji,rok temu zakupiłem tv sony kdl-32l4000,tydzien temu popsuł się.Z servisu zadzwonili że sony oferuje zamiast naprawy nowy tv kdl-32p5500 i że gwarancje dostane pięcio letnią liczoną od tego roku.moje pytanie jest takie czy ta gwarancja będzie ważna skoro trzeba mieć dowód zakupu a ja posiadam dowód zakupu na kdl-32l4000.nawet jak dostałem pisemną gwarancje na stary telewizor tą pięcio letnią to i tak pisało że bez paragonu jest nie ważna.

2 ODPOW. 2
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Jeśli dostałeś gwarancję od serwisu, warunki powinieneś ustalić z nimi. Generalnie gwarancja jest uznawana z dowodem zakupu. Jak jest w przypadku wymian serwisowych, to są wewnętrzne procedury serwisu i najlepiej z nimi to ustalać. Osobiście nie przejmował bym się tym, ponieważ naprawy są rejestrowane w systemie i informacja o naprawie, wymianie, gwarancji pewnie została uwzględniona.
Swoją drogą, serwis fajnie postąpił :thumbsup:

Ravi-----
Początkujący

Tak jak powiedział Zimny trzeba dowiedzieć się indywidualnie, chociaż jeśli serwis podał taką informacje to nie ma co specjalnie się martwić. Swoją drogą niezła propozycja, bo zazwyczaj jeśli model zostanie wymieniony na nowy (w ramach gwarancji) to gwarancji nie liczy się od nowa, widać w tym przypadku jest inaczej i pozostaje się z tego tylko i wyłącznie cieszyć :)