Podziel się wrażeniami!
Witam - dotyczy telewizora SONY BRAVIA KDL 40 EX710
Czy może ktoś mi objaśnić do czego dokładnie służy gniazdo dostępu warunkowego CI wyżej wymienionego telewizora??
Czy poprzez włożenie modułu CAM (jakiego??) z kartą CYFRY+ można oglądać odkodowane programy satelitarne w zalezności od wykupionego pakietu CYFRY+ bez wykorzystania tunera satelitarnego??
Z góry dziękuje
Telewizor nie ma głowicy satelitarnej więc wszystko co związane z satelitą odpada.
Wejście na moduł jest przeznaczone na płatną telewizję naziemną (na razie nie widać takich planów) i dla kablówek niestety bardzo mało kablówek z tego korzysta.
I tak osobiście widzę wyższość podłączenia telewizji kablowej, czy satelitarnej przez zewnętrzny dekoder dobrej jakości. Jeszcze jak ma wbudowany twardy dysk...
Może cyfrowe są kodowane? Może telewizor nie współpracuje z tym modułem? Skąd masz tą kartę? Pytałeś o możliwość podłączenia i odbierania kanałów u dostawcy kablówki?
No niestety zapewne są kodowane. Możesz zadzwonić i zapytać o tą kartę i kompatybilność z Twoim telewizorem. Przy okazji zastrzec możliwość zwrotu, jeśli będzie działało nieprawidłowo.
Ja osobiście jestem zwolennikiem dekoderów i obecnie karty mnie nie przekonują..
zgodnie z tematem wątku
na przykład tak
:smileyarrow: http://forum.sony.pl/viewtopic.php?f=219&t=3763&sid=06c215e009d12038c6aa9dd68ec0c404
ale to w starszych modelach Bravii bez tunera MPEG 4