Podziel się wrażeniami!
Witam,
Mam pewien problem, który mnie niestety przerósł (chociaż pewnie dla wielu osób tutaj na forum to będzie pikuś
Chciałbym dowiedzieć się jak puścić dzwięk przez kino domowe Sony DAV-DZ530 podłączając laptopa Sony Vaio do Bravii KDL-40W4000.
Oczywiście używam połączenia HDMI zarówno pomiędzy laptopem a telewizorem, jak również pomiędzy kinem domowym i telewizorem.
Odtwarzając filmy z kina domowego naturalnie dźwięk pojawia się w systemie, natomiast odtwarzając filmy z kompa dzwięk słychać jedynie na telewizorze.
Czy powinienem jakoś dodatkowo połączyć telewizor z kinem domowym lub laptop bezpośrednio do kina domowego jakoś?
Z góry dziękuję za pomoc!
Telewizor ma wejście sygnału przez HDMI. Nie wysyła. HDMI o profilu 1.3 jest tylko jednokierunkowe... Dlatego trzeba podłączyć telewizor z amplitunerem kablem optycznym i w opcjach ustawić wyście na system audio.
To pomogło - tylko zamiast kabla optycznego użyłem czinczy, bo kino domowe nie ma wejścia optycznego 😕
Tylko przez chinche masz dźwięk stereo. Napisz jakie masz kino domowe (amplituner) i pokombinujemy z możliwościami.