- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
duża usterkowość ,długie terminy napraw
Telewizor kupiony w listopadzie ,po miesiącu pierwsza naprawa dwa tygodnie w warsztacie ,teraz ta sama usterka transmisja z tunelu ,na przyjazd serwisanta trzeba czekać pięc dni ,brawo Sony, NIE POLECAM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
meduza88 napisał(a):
drogi stasiu.Poczekamy jak ci sie cos zepsuje co obejmuje ta gwarancja.Milego rozczarowania:)
Jakiś przykład? Bo nam się zdarzyło przyjąć do serwisu kamerę na Gwarancji Extra została naprawiona.... Innych przykładów na razie nie mam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
np. jesli przegrzeje sie jakis uklad to sony na 100 % nie wezmie tego na siebie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
meduza88 napisał(a):
np. jesli przegrzeje sie jakis uklad to sony na 100 % nie wezmie tego na siebie.
Skąd taka informacja? Proszę o konkrety.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
ptoponuje przeszukac fora w internecie.Czarny pasek na panalu uznawany jest za norme
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
oj chyba troche naciągane sa te zarzuty
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
meduza88 napisał(a):
ptoponuje przeszukac fora w internecie.Czarny pasek na panalu uznawany jest za norme
Tak myślałem..... Nie muszę szukać bo pracuję przy tym i wiem jak to wygląda z pierwszej ręki. A to co ktoś pisze na necie to nie zawsze jest tak jak naprawdę. Często się zdarza że ktoś próbuje naprawy gwarancyjnej a dokładnie wie że np. kamera spadła, wpadła do piasku albo została zalana..... Ale nikogo nie chce osądzać.... Tym się zajmują technicy w serwisie i zdarzają się takie odpowiedzi. Nie zdarzyło się nam żeby coś nie zostało naprawione na gwarancji (jeśli nie było uszkodzone fizycznie). A powiem więcej już ze 2 razy byłem pewny że będzie zwrot z serwisu ze względu na uszkodzenie fizyczne a jednak zostało naprawione..... Moim zdaniem tyle w temacie bo nie widzę konkretów z Pani/Pana strony. A Gwarancja Ekstra niema żadnych dodatkowych obostrzeń. Z tego co pamiętam w przypadku gwarancji na TV >= 40 cali jest gwarancja DTD ta 2 lata, jeśli ktoś wykupi/dostał 5 lat to de dodatkowe 3 lata nie są już DTD tylko trzeba dostarczyć sprzęt do najbliższego serwisu. Jeśli się mylę proszę o poprawienie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
meduza88 napisał(a):
To tak jak bym napisał w samsungu usterkowość jest powyżej 15% wystarczy poszukać na necie.
A że w temacie jest długi czas oczekiwania na naprawę. Po prostu serwisy nie serwisują tylko Sony bo by z tego nie wyżyły (za mało się tego psuje) i dlatego są takie terminy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
kolego sony poprostu slabo sie sprzedawalo w ostatnim czasie a od momentu wprowadzenia 5 letniej gwaranci mozna bylo zauwazyc w duzych sieciach handlowych ze nagle zaczely sie sprzedawac jak swieze buleczki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
:smileyhappy:meduza88 napisał(a):
kolego sony poprostu slabo sie sprzedawalo w ostatnim czasie a od momentu wprowadzenia 5 letniej gwaranci mozna bylo zauwazyc w duzych sieciach handlowych ze nagle zaczely sie sprzedawac jak swieze buleczki.
a ta informacja albo te dane to skad?? jak to niby Sony sie slabo sprzedawalo? na wlasnym przyklazie i co najmniej 10 znajomych wiem ze jeszcze przed promocja na wydluzona gwarancje kupilismy m.in. telewizory, wiec nie zauwazylem spadku sprzedazy, rowniez nic o tym nie slyszalem wiec skad to info?
a pozAtym to zle ze zaczely sie sprzedawac? trzeba walczyc o klienta!! jak przeszkadza Ci 5letnia gwarancja to po co kupowac? nie rozumiem o co w ogole chodzi, gdzie lezy problem
pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
meduza88 napisał(a):
Nie chcę być niegrzeczny naprawdę ale to jest prowokacja i pomówienie. Nick powinien być "maruda88" zero faktów na pokrycie tych tez. Sony jako JEDYNE oferuje 5 latek. Nie jesteśmy tutaj "dziećmi Neostrady" aby opierać się na wywodach w stylu "poszukaj na forach", "słyszałem że....". I jeszcze raz nie chcę być niegrzeczny ale "kolego" to sobie możesz..... Zepsuło się Ci coś po gwarancji jak komuś w wątku z PS3 czy może robisz to bo się nudzisz? A jeśli chodzi o słabą sprzedaż przytoczę fakty. Sprzedaż kamer w Polsce: Sony 50% rynku! W sprzedaży telewizorów na świecie Sony dzierży 1 lub 2 miejsce w zależności od okresu! Jest PIONIEREM nowych technologii np. 200Hz, podświetlanie LED, OLED wymieniać dalej? Tym się różnimy do mnie przemawiają FAKTY a nie prowokacje lub plotki z "neta".