anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Discovery 3D w Polsce?

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Discovery 3D w Polsce?

Warto przeczytać:
Koncern medialny Discovery Communications przenosi europejską stolicę telewizji Discovery z Londynu do Polski. Polska będzie prawdopodobnie drugim krajem emitującym Discovery 3D.

Jakiś czas temu David Zaslav, globalny prezes Discovery powiedział, że stawia na Polskę, że to kluczowy rynek i numer 2-3, po Stanach Zjednoczonych. Nieznana jest dokładna data umiejscowienia placówki Discovery w Polsce, ale decyzja zapadła - polski oddział Discovery Communications będzie odpowiedzialny za rozwój i operacje medialne w 98 krajach Europy środkowej i wschodniej, Bliskiego Wschodu i Afryki. Prezesem zostanie Katarzyna Kieli, dotychczasowa Country Manager Discovery, odpowiedzialna za rozwój telewizji na Węgrzech, w Rumunii i Polsce.

Dodatkową informację, jaką podano, to sukces koncernu w porozumieniu z Sony i IMAXem dotyczący planowanej emisji kanału 3D - dotychczas pokazywano jedynie wybrane programy w tym trybie, teraz będzie to pełna, 24 godzinna emisja w trzech wymiarach. I tu mamy powód do radości, bo Polska będzie najprawdopodobniej drugim, po USA, krajem na świecie, gdzie pojawi się Discovery 3D.

Nasz kraj robi się coraz atrakcyjniejszy dla zachodnich koncernów medialnych; po przeniesieniu oddziału MTV Networks (MTV HD) do Polski, teraz pojawia się najpopularniejsza marka telewizyjna, jeśli chodzi o programy podróżnicze (oczywiście także naukowe, historyczne itp.), a na te w kraju nad Wisłą od zawsze był popyt. A wszystkiemu pewnie jest winny Tony Halik. Ja nie pamiętam nikogo przed nim, a Wy?

Źródło: http://technologie.gazeta.pl/internet/1 ... potem.html

8 ODPOW. 8
Ravi-----
Początkujący

Jak dla mnie duuuuże zaskoczenie, ale bardzo pozytywne :thumbsup: pojawi się kolejne źródło do oglądania w 3D chociaż siłą rzeczy na początku programy będą dość często się powtarzały (nawet Imax nie ma aż tak dużej bazy filmów by zapewnić unikalną ramówkę non stop)

romanpawlowski
Poszukiwacz

Tylko, że niestety programy coraz mniej ciekawe. Planet i National Geographic są dużo lepsze. Może do czasu nadawania 3D poprawią repetuar. Pewnie na mojej Cyfrze+ (jeśli dojdzie do przekazu) to każą sobie dodatkowo niemało zaplacić. Jak za wszystko, niestety :(

Sebek-----
Początkujący

Discovery 3D w Polsce?

Poważnie?! Cóż za znakomita wiadomość. Nie myślałem, że tak dobrze zacznie mi się początek tygodnia, tym bardziej że wreszcie zacznie się coś u nas dziać.

Zimny_
Użytkownik

Pod koniec roku miało coś się ruszyć i jak widać coś się dzieje :D

Sebek-----
Początkujący

Powinniśmy się cieszyć, że tak duża międzynarodowa korporacja docenia nasz kraj i naszych ludzi. Według mnie to dobrze, że planują rozwój kanałów 3D w Polsce.

Ravi-----
Początkujący

Tym bardziej, że w coraz większym stopniu można podważyć argument, że materiałów 3D jest na chwilę obecną jak na lekarstwo co chyba najbardziej hamowało przed inwestycją w zestawy 3D

Zimny_
Użytkownik

Jeżeli chodzi o Discovery, to dla mnie to jest bardzo pozytywny sygnał. Nie wiem czy mieliście okazję oglądać Discovery HD Showcase. Poza świetną jakością, są bardzo fajne programy. Jeśli oferta 3D będzie na podobnym poziomie, to sądzę że będzie to jeden z ciekawszych propozycji 3D.

Wojtek_B27
Początkujący

Co to znaczy że przenosi się do Polski? To że ich standardowe programy będą tutaj też robione czy po prostu będzie centrala w jakimś biurowcu i to wszystko?