Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie Sam zamierzam kupić telewizor 3d. Pamiętam przed wejściem 3d do produktów typu telewizory, itd był ogromny szum. Kazdy z kim rozmawiałem był podniecony tym skokiem technologicznym. Mam wrażenie jak teraz, gdy telewizory są na rynku, jakby czegoś jeszcze brakowało. Jest niedosyt. Szum jest, wszędzie są reklamy sprzetu 3d itd. Sam jestem pozytywnie nastowiony do tej technologii. Efekty jakie daje np bravia 3d przerosły moje oczekiwania. Materiały wyglądają ciekawie i sama jakosc obrazu jest lepsza. Tylko kiedy będzie więcej materiałów 3d? Czy warto już teraz kupic taki sprzęt (cenowo duzej różnicy nie ma), czy lepiej sie wstrzymać? Czy jakas telewizja planuje programy 3d? Co sądziecie o 3d?
Chyba żartujesz?!
Czyli wygląda na to, że zbyt długie zastanawianie również nie wychodzi na dobre, tylko jak się coś spodoba to trzeba od razu brać, a nie czekać na nie wiadomo na co
Jak dla mnie warto, tylko że taki zestaw kina domowego z prawdziwego zdarzenia składający się z trzech niezbędnych składników: ekranu, odtwarzacza DVD oraz głośników sporo musi kosztować, a to jest już mniej pocieszająca wiadomość.
Klasa telewizorów i sprzętu jest wyższa, więc swoje musi kosztować. Wymieniając sam telewizor, nie musimy od razu wszystkiego kupować. Nie wiem Wy, ale ja zmieniam telewizor raz na ok 2-3 lata. Kino można zawsze dokupić/zmienić w późniejszym czasie...
Nie wiem jak u was przedstawia się sprawa, ale osobiście kino domowe wymieniam rzadziej niż sam telewizor... Ponadto jak Zimny wspomniał nie trzeba kupować wszystkiego na raz, tylko można kompletować swój zestaw w odstępie czasu tak samo jest w przypadku 3D, nie ma musu kupować od razu telewizora z obsługą 3D wraz z 4 kompletami okularów + transmiter + nowy odtwarzacz blu ray...
Niby tak, ale chyba nie ma wtedy takiej radości jak przy zakupie całego zestawu i pierwszego wrażenia połączonego z pełnym zachwytem. Ale jeśli nie ma innego wyjścia, a budżet nie jest zbyt wysoki to wtedy trzeba zakup dzielić na raty i na bieżąco uzupełniać zestaw w miarę możliwości.
Tatras napisał(a):
Gdzieś znalazłem informację o tym że kolejna część horroru serii Piła ma być w technologii 3D. Ciekawy jestem jakie efekty nas zaszokują.
Powoli się rozbudowuje baza filmów, które pojawią się w 3D, zarówno jeśli chodzi o nowe produkcje jak i starsze klasyki z których zapowiedziano już przerobienie czy to Titanica czy też całej sagi Gwiezdnych wojen.
I bardzo dobrze zresztą pewnie w bliskiej przyszłości zastąpimy telewizory tymi z technologią 3D i stanie się to standardem, przynajmniej takie mam odczucia.
Ciekawe jak się to rozwinie, póki co ofensywa 3D szykuje się bardzo silna, a większa ilość dostępnych materiałów na pewno wzmocniłaby ten trend, tym bardziej, że w 3D jak wcześniej napisałem pojawi się sporo klasyków do których bardzo chętnie się wraca i możliwość spojrzenia trochę pod innym kątem na tego typu produkcje jest kusząca.