- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
CI + na KDL-32RD430
Witam,
Kupiliśmy 2 miesiące temu TV jak w opisie dla mamy do pokoju, podłączyliśmy jej CI+ z UPC i okazało się, że ta para chyba się nie pokochała. Przełączanie kanałów działą niemiłosiernie wolno - wcisnięcie na pilocie kanału, przełączenie kanału następuję po 2 sek, a następnie jego wyświetlenie z opisem kolejne 2 sek. Poza tym już dwa razy (w drugim dniu testów tej nieszczęsnej pary) miał problem z dekodowaniem kanałów i sytuacje ratowało tylko wyłączenie tv i ponowne włączenie po chwili. Oprogramowanie TV i karty CI+ najświeższe. Wspomnę tylko, że przez 2 pierwsze miesiące TV działał na TV analogowej i takich problemów aboslutnie nie było. Czy ktoś z Was ma w domu taki komplet i podobne problemy? czy to felerny egzemplarz mojego tv się trafił? Zaznaczę, że w mam identyczny moduł w drugim TV, kilkuletnim Sharpie i takie akcje nie występują.
PS.
Po ułożeniu kanałów wg indywidualnych preferencji przełączenie trwa jeszcze dłużej - masakra...
Czy macie jakiś pomysł na poprawę współpracy tego duetu: CI+ oraz nowy SONY KDL-32RD430?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Sprawdzałeś jak działa sony z twoim modułem? Sprawdź też czy na module lub tv nie jest włączona blokada rodzicielska, jeśli tak to wyłącz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki za zainteresowanie - sprawdzę opcję podmiany kart. Natomiast kontroli rodzicielskiej na module CI+ w UPC nie znalazłem...
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Luke40Na forum mediaswiat upc jest prawie 200 stron poświęconych temu modułowi z upc. Tam mozna sprawdzic , czy na telewizorach innych producentów jest lepiej. Możesz również wyjąć moduł, wyszukać około 30 kanałów cyfrowych z pakietu start. i porównac szybkość przełączania kanałów. Z tego co się orientuję, to wyłączenie kontroli rodzicielskiej jest mozliwe tylko na modułach cyfrowego polsatu.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Hej,
Dzięki za podpowiedź.
Już postiudiowałem tematy na stronie mediaświat. Jedyne rozwiązanie jakie tam podawali to było wyłączenie kontoli rodzicielskiej. Mojego tv tam nie wymieniali, a z tego co czytałem na innych Sony działały kanały nieźle.
Potestuję na pakiecie start.
Jeszcze raz dziękuję za wskazówki, pozdrawiam.