anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Okulary 3D

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
Kamil-L
Poszukiwacz

Okulary 3D

Witam

Kupiłem telewizor KDL-43W805C , bez okularów 3D. ( Myslę , że kazda szanująca się dobra firma powinna dać na wyposażeniu okulary 3D oraz płytę demo ). Sprzedawca zaproponowal mi do ww. telewizora okulary samsung SSG-5100GB .  Okulary sprawuja się bardzo dobrze .

Natomiast nie wiem jak się te okulary włącza i wyłacza . W instrukcji pisze tak:

1. Włączenie - naciśnij przyciska zasilania i włączy sie dioda zielona na 3 sek.

2. Wyłączenie - nacisnij przycisk zasilania i właczy się dioda czerwona na 3 sek.

Nic takiego się nie dzieje , jest inaczej. Po nacisnieciu przycisku zasilania zawsze miga dioda na zmiane raz czerwona , raz zielona przez 3 sek. Nie wiem kiedy okulary są wyłaczone.

Może ktoś mi podpowie kiedy okulary sa wyłączone , z gory bardzo dziekuje.

Kamil

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Niestety instrukcja w sieci nie jest zbyt czytelna. Podejrzewam, że po pewnym czasie okulary same się wyłączają lub przechodzą w stan uśpienia, spróbuj poszukać takiej informacji w instrukcji albo na forum Samsunga lub infolinii.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Cześć Kamilu, cieszę się że zdecydowałeś się na zakup telewizora Sony. Jeśli chodzi o okulary 3D, to myślę, że powinieneś poszukać oferty w której takie okulary są dodawane. Z płytą demo w zestawie się nie spotkałem, ale może dlatego, że nie zgłębiałem tematu i nie kupowałem TV w ostatnim czasie. Natomiast wiem, że są modele telewizorów, w których można włączyć generowanie obrazu 3D z bieżącego sygnału, więc taka płyta staje się zbędna.

Zaś jeśli chodzi o twoje okulary, myślę że najlepszym miejscem o ich działanie będzie forum Samsunga lub dokładne zaznajomienie się z instrukcją.

Miganie diody, zgodnie z instrukcją, jest sygnałem o parowaniu urządzenia z telewizorem, który w tym czasie powinien być włączony (włączony tryb 3D). Parowanie może być konieczne za każdym razem. Ponadto producent twierdzi, że twoje okulary mogą być wykorzystywane z konkretnymi modelami TV Samsunga i nie są kompatybilne z innymi urządzeniami, co nie znaczy że nie będą działać.

profile.country.PL.title
Kamil-L
Poszukiwacz

Witaj , dzięki za informację ale widzę , że muszę szukać konkretnej odpowiedzi na forum Samsunga. Telewizor chciałem mieć Sony 43 cal , 3D i taki był w markecie. Oczywiście do tego dokupiłem odtwarzacz Sony 3D , tylko okularów Sony nie było. Natomiast co do generowania obrazu 3D z bieżącego sygnału , to nie wiem czy jest w moim telewizorze , bo instrukcja obsługi nie jest wyczerpująca (słaba).

Co do parowania to masz rację. Za każdym razem jak chcę oglądać film w 3D to muszę parować i na ekranie telewizora ukazuje się napis: Zarejestrowano okulary 3D .

Przypuszczam , że po przestaniu oglądania filmu w 3D (po jakimś czasie), okulary samoczynnie się wyłączają .

W instrukcji pisze inaczek (tak jak napisalem wcześniej).

Głównie chodzi mi o to , że jeżeli okulary będą włączone cały czas , to bateria w nich szybko się wyładuje.

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Niestety instrukcja w sieci nie jest zbyt czytelna. Podejrzewam, że po pewnym czasie okulary same się wyłączają lub przechodzą w stan uśpienia, spróbuj poszukać takiej informacji w instrukcji albo na forum Samsunga lub infolinii.