anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kto dodał ten temat do Ja też

Roman0011
Nowicjusz

Sony Xperia Z2 ku przestrodze dla innych!

Kupiłem Z2 na sony mobile. Fajny telefon , byłem zadowolony z zakupu. Główną rzeczą, jaka mnie przekonała do kupna akurat Z2 była wodoszczelność.

Wziąłem telefon na basen , nakręcić kilka filmików. Przed zamoczenie upewniłem się dokładnie czy klapki są domknięte, telefon był raptem pod lustrem wody 2 min , Producent reklamuje go, że wytrzyma na 1,5 m przez 30 min.

W szatni zaczął szwankować dotyk , jak wychodziłem z pływalni to ekran był cały czarny. Wkurzyłem się troche, bo wiadomo , serwis mi w dzień nie naprawi, a telefon miał być szczelny. Odesłałem tel. na serwis , po 2 dniach jednym zdaniem odpisali mi ze: "Zbadaliśmy problemy dotyczące Twojego urządzenia. Niestety nie mogą one zostać rozwiązane w ramach gwarancji." Odpisałem do nich, dlaczego taka diagnoza ,tel. miał być wodo- szczelny? a nie był! Nic nie odpisali . Po kilku dniach napisałem ponaglenie , odpisali "W urządzeniu Sony Xperia™ Z2 o numerze IMEI: 35887106230***, została zidentyfikowana ingerencja cieczy."

Moje pytanie, dlaczego serwis sony nie chce mi naprawić telefonu, który niby jak deklaruje producent telefon jest wodoszczelny?

Kto dodał ten temat do Ja też