Podziel się wrażeniami!
W KDL-47W805A nie działa funkcja NFC ze słuchawkami DR-BTN200M.
Jakie było moje zaskoczenie, gdy próbowałem podłączyć bezprzewodowe słuchawki DR-BTN200M do mojego telewizora, po prostu nie ma komunikacji między tymi urządzeniami.
(A może robie coś nie tak?)
Słuchawki DR-BTN200M otrzymałem wraz z tabletem SONY XPERIA TABLET Z.
Działają one z tabletem poprzez dotyk NFC, działają też z każdym urządzenie, które posiada Bluetooth.
Niestety z telewizorem w żaden sposób nie chcą funkcjonować, próbowałem nawiązać połączenie poprzez dostarczonego pilota z funkcją One-touch i nic.
Próbowałem nawiązać połączenie ręcznie, - ustawienia systemowe, wyszukaj urządzenia bluetooth, wyszukaj - i nic.
Oczywiście słuchawki ustawione na nawiąż połączenie.
Próbowałem nawiązać połączenie przez bluetooth z telefonem SONY XPERIA J i jest ta sama sytuacja, telefon znalazł telewizor żąda potwierdzenia kodu do nawiązania połączenia, a telewizor nic nie znajduję.
Połączenie telewizora i tabletu „błyskawiczna kopia ekranu tabletu na telewizorze” działa momentalnie.
Nie wiem jak w tak nowoczesnym telewizorze nie można nawiązać połączenia ze słuchawkami, które są tej samej firmy i obydwa urządzenia są jednymi z najnowszych.
Możliwe, że jest to błąd oprogramowania telewizora (mam wgrane najnowsze oprogramowanie).
Ale w takim razie, po co jest funkcja „Wyszukaj urządzenie bluetooth”?