anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Szukam modelu kamery dla siebie

Znajdek_IWONA
Początkujący

Szukam modelu kamery dla siebie

Hej, szukam modelu kamery cyfrowej dla siebie. Zależy mi na: kamerze HD, takiej która sprawdzi się podczas spontanicznych wypadów czy podczas nagrywania ważniejszych uroczystości, do tego musi być poręczna, do kwoty 4-5 tysięcy złotych. Możecie coś polecić na początek?

10 ODPOW. 10
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Może na początku zapoznaj się z zawartością forum? Podobne tematy były już poruszane, np TUTAJ

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Dobry link. Podobnie jak tam w tym przypadku poleciłbym CX350. Chyba, że odpowiednik z dyskiem twardym - XR350 - 160GB na twardym dysku. Do nagrywania dłuższych imprez może przydać się więcej pamięci. Kamery mają to co bardzo istotne przy nagrywaniu w pomieszczeniach - bardzo fajny przetwornik odpowiadający m.in. za bardzo dobrą jakość przy słabym świetle i do tego szerokokątny obiektyw.

Znajdek_IWONA
Początkujący

Tematy przeglądałam, ale jednak w dalszym ciągu mam mętlik w głowie dlatego postanowiłam założyć nowy temat... wybaczcie ale bardzo zależy mi na dobrym sprzęcie :c6 A jak wygląda różnica cenowa CX350 a XR350?

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Wybacz, ale tak na dobrą sprawę nic więcej nowego Ci nie napiszemy. Z prostej przyczyny, nic nowego się nie pokazało. Co do cen :c50 da CI rozeznanie, a którą kamerę wybrać :c18 proponuję wizytę w najbliższym SC i sprawdzenie, która leży lepiej w ręce.

Znajdek_IWONA
Początkujący

sadam napisał(a):

a którą kamerę wybrać :c18 proponuję wizytę w najbliższym SC i sprawdzenie, która leży lepiej w ręce.

Szczerze liczyłam na początek na bardziej teoretyczną wiedzę... ale chyba rzeczywiście najlepiej będzie jak pooglądam sobie różne modele na żywo. Może jeszcze dziś uda mi się gdzieś skoczyć. Odezwę się jeszcze w razie wątpliwości, dzięki

profi-----
Początkujący

Nic nie zastąpi wizji lokalnej, gdzie zawsze możesz zobaczyć jak dana kamera leży w ręce jej waga, wygoda obsługi etc., modele w Twoim przedziale cenowy masz w temacie podanym w pierwszym poście sadam'a także nie ma sensu dwa razy o tym samym pisać.

Znajdek_IWONA
Początkujący

Byłam za waszą radą w jednym z salonów Sony Centre. Rzeczywiście moją największą uwagę przykuł ten model CX350 i chyba najlepiej mi leży w ręce z tych wszystkich co oglądałam. Decyzja została podjęta, w weekend jadę ją kupić!

profi-----
Początkujący

I bardzo dobrze, jak patrzę na aktualne ceny tej kamerki to spokojnie jeszcze wystarczy na dodatkowe przydatne akcesoria: dodatkowy akumulator, statyw, czy tez bardziej zaawansowaneriałuy program do obróbki i montaż nagranego mat niż PMB dołączony do kamery.

Znajdek_IWONA
Początkujący

Kamera kupiona! :thumbsup: Zdecydowałam się na HDR-CX350. Sprzęt ma wewnętrzną pamięć flash 32 GB, do tego ta optyczna stabilizacja obrazu i zoom optyczny 12x. Super sprawa, dzięki.