Podziel się wrażeniami!
Hej, szukam modelu kamery cyfrowej dla siebie. Zależy mi na: kamerze HD, takiej która sprawdzi się podczas spontanicznych wypadów czy podczas nagrywania ważniejszych uroczystości, do tego musi być poręczna, do kwoty 4-5 tysięcy złotych. Możecie coś polecić na początek?
Może na początku zapoznaj się z zawartością forum? Podobne tematy były już poruszane, np TUTAJ
Dobry link. Podobnie jak tam w tym przypadku poleciłbym CX350. Chyba, że odpowiednik z dyskiem twardym - XR350 - 160GB na twardym dysku. Do nagrywania dłuższych imprez może przydać się więcej pamięci. Kamery mają to co bardzo istotne przy nagrywaniu w pomieszczeniach - bardzo fajny przetwornik odpowiadający m.in. za bardzo dobrą jakość przy słabym świetle i do tego szerokokątny obiektyw.
Tematy przeglądałam, ale jednak w dalszym ciągu mam mętlik w głowie dlatego postanowiłam założyć nowy temat... wybaczcie ale bardzo zależy mi na dobrym sprzęcie A jak wygląda różnica cenowa CX350 a XR350?
Wybacz, ale tak na dobrą sprawę nic więcej nowego Ci nie napiszemy. Z prostej przyczyny, nic nowego się nie pokazało. Co do cen da CI rozeznanie, a którą kamerę wybrać proponuję wizytę w najbliższym SC i sprawdzenie, która leży lepiej w ręce.
sadam napisał(a):
a którą kamerę wybrać proponuję wizytę w najbliższym SC i sprawdzenie, która leży lepiej w ręce.
Nic nie zastąpi wizji lokalnej, gdzie zawsze możesz zobaczyć jak dana kamera leży w ręce jej waga, wygoda obsługi etc., modele w Twoim przedziale cenowy masz w temacie podanym w pierwszym poście sadam'a także nie ma sensu dwa razy o tym samym pisać.
Byłam za waszą radą w jednym z salonów Sony Centre. Rzeczywiście moją największą uwagę przykuł ten model CX350 i chyba najlepiej mi leży w ręce z tych wszystkich co oglądałam. Decyzja została podjęta, w weekend jadę ją kupić!
I bardzo dobrze, jak patrzę na aktualne ceny tej kamerki to spokojnie jeszcze wystarczy na dodatkowe przydatne akcesoria: dodatkowy akumulator, statyw, czy tez bardziej zaawansowaneriałuy program do obróbki i montaż nagranego mat niż PMB dołączony do kamery.
Kamera kupiona! Zdecydowałam się na HDR-CX350. Sprzęt ma wewnętrzną pamięć flash 32 GB, do tego ta optyczna stabilizacja obrazu i zoom optyczny 12x. Super sprawa, dzięki.