Podziel się wrażeniami!
Witam forumowiczów!
Stoję przed ciężkim wyborem kamery. Kamera do "domowego" użytkowania, na początek. Pisząc "domowego" myślę o wykorzystaniu jej nie dla profesjonalnych produkcjach, tylko do "kręcenia dla przyjemności". Zaczynając od rodzinnych imprez, kończąc na spontanicznych nagraniach ciekawych sytuacji, może trochę sportu, jakieś okolicznościowe imprezy. Czyli wykorzystywana będzie w każdych warunkach.
Budżet jaki mam przeznaczony jest elastyczny. Nie jestem ekspertem w tym kierunku. Nie wiem czym dokładniej różnią się modele tańsze i droższe, jaki dla mnie będzie odpowiedni.
Zastanawiam się pomiędzy kamerami Canon i Sony. Domyślam się, że nikt tu nie będzie rozpisywał się na temat Canon, może Sony mnie przekona.
Co jest śmieszne, już prawie wybrałem kamerę, a tu Sony wypuściło nowe modele. I bądź człowieku mądry, analizuj od początku....
ps
w weekend raczej nie bedzie mnie przy komputerze, wyjeżdżam na narty (bez kamery )
Tak, tylko technologia poszła do przodu i często elektronika nadrabia. Wymuszanie sztucznych pikseli, zmiany algorytmów, nadpisywanie. Zdarza się, że końcowy rezultat może być taki sam, albo lepszy.