Podziel się wrażeniami!
Witam Wszystkich
Mam pytanie w jaki sposob zmienic wielkosc pliku zeby mozna bylo go umiescic w galeri. Musi zawierac 150kb natomiast moje maja kolo 4mb. Pozdrawiam
w opcjach jpg zaznacz żeby nie zapisywało informacji exif i wtedy z łatwością osiągniesz rozmiar nawet z ładniejszą jakością. No i zmniejsz odpowiednio rozmiar zdjęcia
witam wszystkich, zainteresowanych problem, ja mam mały z kompresją mam irfan view i chce zmniejszyć i przy pomocy tych funkcji zmieniam ale pogarsza mi sie jakość zdjęcia ale i tak nie moge zmniejszyć do wymaganych 29kb. pozdrawiam śieży użytkownik alfuni 300
Czesc no ja po prostu zmiejszam Paintem .Jak klikniesz prawa myszka na fotke(jesli masz ja juz kompie)To mozesz otworzyc ja wlasnie Paintem,tam z kolei masz opcje (bild)lub (obraz )po Polsku i zmiejszasz sobie odpowiednio dana fotke.Wedlug mnie najprosciej i nie widze by jakosc dostawala po glowie.Na nasza klase jak znalazl Pozdrawiam
Najlepszym, jaki spotkałem programem do zmniejszania rozmiarów, wagi oraz dodatkowo mającym mnóstwo innych funkcji (kontrast, jasność, ramki i wiele innych) jest FastStone Photo Resizer.
Przedtem używałem np. High Quality Photo Resizer'a i Photo Resizer'a Pro; ale te już nie są takie wszechstronne
A Paint? No cóż, jest w Windowsie i każdy go ma. Ale do obróbki zdjęć nie polecam go nikomu. Żadnej. Ale świetnie się nadaje gdy przyjdzie rodzina z kilkuletnim znudzonym maluchem - ma zajęcie na parę godzin, a jak jeszcze dostanie drukarkę do tego...
Wprawdzie na hulajnodze (Paint), można dojechać do pracy, ale rowerem jest dużo wygodniej (GIMP, IrfanView), a jak ktoś zamożniejszy to samochód (PS)