Podziel się wrażeniami!
Witam,
cały dzień męczę się z głupim zgraniem filmów na komputer. Ściągnęłam PMB i za pomocą PMB Launchera próbowalam importować filmy ale importują się w kosmicznej ilości w dodatku są to pliki o jakimś dziwnym rozszerzeniu.
Proszę pomóżcie -> musze na jutro zmontować filmik, coś czuję ze nie położę się dziś spać.
Jeśli PMB się poprawnie zainstalował należy zaimportować materiał (część lub całość materiału zgromadzonego na dysku kamery) co może trrrrwwwaaać. Następnie wybrać sceny które chcemy nagrać na płytę i wybrać jedną z opcji:
- można nagrać płytę w jakości AVCHD (do odtworzenia na PS3 lub dowolnym odtwarzaczu BD)
- nagrać płytę standardową DVD - DVD Video.
Podejrzewam że ta strona powinna być przydatna: http://www.domore.sony.pl/#/?p=Handycam ... MOJE_WIDEO
Z tymże ja nie chcę ich nagrywać na płytę.
Chcę je po prostu zgrać i mieć w normalnym rozszerzeniu które mogłabym później jakos wykorzystać. Chcę połączyć/zedytować te filmiki. Nie wiem już co mam robić, cały dzień ściągałam ten głupi PMB, a tymczasem on mi importuje pliki z ktorymi absolutnie nic nie moge zrobić.
Pinacle nie czyta kamery, wiec opcja z importowaniem za jego pomocą tez nie wchodzi w gre.
Nie da się pobrać tych filmów w normalnym rozszerzeniu jak .avi ?
Proszę wejść na stronę:
http://domore.sony.pl/" target="_blank
wybrać kamery Hendycam -> kursy -> Moje Wideo -> Po lewej Programy do edycji -> Na górze Pinnacle Studio.
Kurs powinien sporo wyjaśnić.
Chyba się nie rozumiemy.
Oni tam tylko wyjaśniają podstawy obslugi Pinacle.
A filmy uzyte na screenach to pliki o rozszerzeniue mpg a ja mam pliki o rozszerzeniu
Firegirl napisał(a):
ten głupi PMB
Zimny napisał(a):
Polecam K-lite Codec Pack.
Na pewno jest dużo kodeków z których nie korzystamy, ale korzystając z tego zestawu jeszcze nigdy nie miałem problemu z odpaleniem jakiegokolwiek formatu. Swego czasu trzeba było osobno instalować kodek od .rmvb... Czy zaśmieca? Nie odczuwam tego, uważam ten pakiet za bardzo dobry. W czasie instalacji można wybrać dodatkowo jakie kodeki mają być zainstalowane, więc jak ktoś się zna, może wybrać tylko te których będzie potrzebował. Ja tam instaluje wszystkie