Podziel się wrażeniami!
Tekst dotyczący Sony AF Reflex 500/8 SAL-500F80
Marcinie, wrzuć jeszcze pozostałe testy
To dobry test bardzo ciekawego obiektywu......
"BYM chciał MIEĆ"
a co ostrości to jak na 500mm, (dla APS-C 750 kuźwa mm) to jak dla mnie co najmniej SPOKO - "gwiazdy z zielonymi ludkami" można focić
Marcin dzięki za link.
Kawał dobrej roboty!
czorny napisał(a):
a co ostrości to jak na 500mm, (dla APS-C 750 kuźwa mm) to jak dla mnie co najmniej SPOKO - "gwiazdy z zielonymi ludkami" można focić
Lajam napisał(a):
Marcinie, wrzuć jeszcze pozostałe testy
Witam,
Jestem tu nowy ale sprzętem sony interesuję się od dawna. Jako że ostatnio nabyłem obiektyw z testu... chciałem się zapytać kilka rzeczy... mianowicie czy da się w nim używać filtr polaryzacyjny... czy to nie ma racji bytu... wiem z obiektywem dają filtr uv oraz nd 4x ale są to filtry tak zwane DROP IN... można jakoś zabezpieczyć lustro? No i druga rzecz to podobno kontrast i ostrość obiektywu ulepsza się jeżeli zastosujemy większą osłonę przeciwsłoneczną... można sobie coś dorobić ale czy sony nie ma takiej osłony jako dodatek do tego obiektywu?? Poza tym obiektyw bardzo fajny na pewno postaram się wrzucić kilka zdjęć testowych do galerii.
Pozdrowienia, i oczekuję jakiejś odpowiedzi.
maroani napisał(a):
podobno kontrast i ostrość obiektywu ulepsza się jeżeli zastosujemy większą osłonę przeciwsłoneczną...
kris napisał(a):
GŁUPOTY
Dzięki za odpowiedzi... dobrze wiedzieć to o tej osłonie przeciwsłonecznej... w takim razie nie pozostało mi nic innego jak czerpanie przyjemności z tak długiej ogniskowej. Aha jeszcze jedno a co na temat filtrów do tego obiektywu? Czy wogóle jest sens? bo z tego co wiem to są to drop in i tylko mamy filtr UV i jakis tam ND 4x który właściwie nie opłaca się stosować zwracając uwagę że światło obiektywu to F8 a po założęniu filtra zachowuje się jak F16... a głębia pozostaje wiadomo bez zmian...
Dzięki za zainteresowanie się tematem... jak narazie sony nic mi nie odpowiedział co do filtrów.