Podziel się wrażeniami!
Witam!
Mam lampę SIGMA EF-430 SUPER i mam problem, a mianowicie. Że lampa nie działa z A350 w trybie TTL to już wiem ale problem dotyczy manuala.
W ustawieniu na M lampa błyska ale jakoś tak nie zsynchronizowanie z migawką.
Trochę kombinowałem i za każdym razem jest to samo. Zdjęcia wychodzą strasznie ciemne tak jak by lampa błyskała po za otwarciem migawki.
Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Proszę o pomoc.
Wydaje mi się, że możesz mieć z tą lampą tylko problemy. To nie jest polecana pozycja do cyfry ze stopką Minolta/Sony.
Spróbuj ustawić lampę w tryb manualny.
Lajam napisał(a):
Spróbuj ustawić lampę w tryb manualny.
Czy tą lampę kupiłeś teraz czy jest już w Twoim posiadaniu od jakiegoś czasu?
Z tego co wiem to Sigma od kilku lat takiego modelu nie produkuje.
Jeżeli kupiłeś ją teraz to domagaj się zwrotu gotówki, oddaj lapmę i zbieraj na Sony 42/56/58 lub Minolty 3600/5600HSD. Przy tych lampach masz pewność pełnej współpracy.
Jeżeli nie to zostają Ci lampy Metz - mecablitz 36 AF-4 digital, mecablitz 48 AF-1 digital, mecablitz 58 AF-1 digital.
marcin napisał(a):
Czy tą lampę kupiłeś teraz czy jest już w Twoim posiadaniu od jakiegoś czasu?
Z tego co wiem to Sigma od kilku lat takiego modelu nie produkuje.
Jeżeli kupiłeś ją teraz to domagaj się zwrotu gotówki, oddaj lapmę i zbieraj na Sony 42/56/58 lub Minolty 3600/5600HSD. Przy tych lampach masz pewność pełnej współpracy.
Jeżeli nie to zostają Ci lampy Metz - mecablitz 36 AF-4 digital, mecablitz 48 AF-1 digital, mecablitz 58 AF-1 digital.
witam mam również problem taką sigmą jak w załączniku, EF-430ST , a mianowicie działa wszystko , zoom,test,1/1,1/2 mocy, po załozeniu na sanki lampa nie wyzwala błusku w żadnym trybie i na żadnych ustawieniach, ma ktos pomysł co z tym zrobić , jakiś schemat połączeń na sankach, czy może zapętlić przez przycisk test?jak z tego wybrnąć ?
Lampa zakupiona z myślą o oświetrleniu bocznym , z fotoceli (jeszcze nie nabyłem fotoceli)
jest szansa ze będzie działała na fotoceli?
joo napisał(a):
jakiś schemat połączeń na sankach
joo napisał(a):
Lampa zakupiona z myślą o oświetrleniu bocznym , z fotoceli (jeszcze nie nabyłem fotoceli)
jest szansa ze będzie działała na fotoceli?
dzieki ,
myślisz że w razie czego mozna by przez /test/ zapętlić błysk?
lampa jest w syper stanie i chciałbym ja czasem
wykorzystywać na sankach zamiast ciężkiego 5400hs
lampa była by wyzwalana poprzez lampę 5400hs, czyli pomijamy błyski ttl Adi i czerwone oko,
tak sobie myślę
ps po zwarciu F1 i GND , nie daje błysku, trzeba rozbierać i przejrzeć
jeszcze raz Dzieki dla Szfendaka za schemat