Podziel się wrażeniami!
Dość rzadko można zobaczyć zdjęcia z obiektywów typu „rybie oko”
Postanowiłem więc zamieścić kilka zdjęć które wykonałem lustrzanką A900 z obiektywem Sony 16mm/2,8.
taki mały tryptyk:
TOKYO BY FISH EYE
No i bardziej swojskie klimaty.
Pałac w Świerklańcu, niedaleko Katowic.
Oczywiście nadal A900 + fish eye Sony 16mm/2,8
Ale fajnie pokrzywione
I chyba wolę takie, niż kołowe kadry.
Nigdy nie próbowałem obiektywu o kołowym pokryciu kadru.
Standardowe "rybie oko" (180 stopni po przekątnej) jest fajnym narządziem do zdjęć architektury, należy tylko korzystać z niego z umiarem.
Dzięki za wizytę Tadziu
Po raz kolejny pokazałeś, że potrafisz świetnie wykorzystać dostępne środki techniczne i plenerowe. Tokio w Twoim obiektywie wygląda pięknie (czy tam jest naprawdę tak sterylnie czysto, czy chodzisz godzinami i szukasz takich miejsc?).
PS. Chyba możesz tu dorzucić zdjęcie, które masz na tapecie w lapku:)
Tokio jest naprawdę bardzo czyste.
Najbardziej zaskoczyło mnie to że powietrze jest naprawdę czyste i jest sporo zieleni.
A co do tapety to masz rację
Może ktoś użyje na swoim komputerze.
Swietny efekt jak dla mnie rewelacjia
Widzisz co narobiles tymi fotkami teraz zachorowalem na "rybie oko" hehe
Rafiki a jest możliwość wrzucenia jakichś sampli z niepełnej klatki? Na APS-C fisheye ma 24mm - (A100 - A700). Zastanawia mnie tylko fakt, czy występuje na nich efekt rybiego oka. Bo nie wiem, czy warto pakować się w fisheyke na niepełną klatkę .
mis1u1 napisał(a):
Rafiki a jest możliwość wrzucenia jakichś sampli z niepełnej klatki? Na APS-C fisheye ma 24mm - (A100 - A700). Zastanawia mnie tylko fakt, czy występuje na nich efekt rybiego oka. Bo nie wiem, czy warto pakować się w fisheyke na niepełną klatkę .
oo A900 ladnie zawija .. wniosek z tego taki ze trzeba troche sie wziac do pracy i pozbierac na rybie oko