Podziel się wrażeniami!
Witam,
od kilku dni próbuję ustailć co jest nie tak. Mam zainstalowany na PC server KODI oraz standardowy WMP. O ile Kodi nie wyświetla na kinie bdv-9200 plików m2ts to WMP robi to . I odwrotnie WMP nie radzi sobie z plikami mkv natomiast pokazuje m2ts.
Oba pliki sa widoczne poprzez severy kodi i wmp poprzez PC.
Ma ktoś może jakieś doswiadczenie?
Witam,
Zajrzyj do instrukcji strona 84) - jest tam wspomniane, że zestaw może nie odtwarzać po DLNA niektóre pliki.
http://download.sony-europe.com/pub/manuals/consumer/4485800131_PL.pdf
Pozdrawiam
WItam,
to nie tak dokońca że nie odtwarza. Nie odtwarza przez server KODI natomiast ze zwykłego wbudowanego Windows Media Player pliki m2ts idą bez problemu.
W jaki sposób odtwarzasz m2ts z WMP na BDV-N9200W?
Pytam bo postawiłem 2 serwery tak jak Ty tzn. serwer Kodi i udostępnianie poprzez WMP. Mam plik m2ts po wejściu na kinie zarówno na serwer Kodi jak i ten udostępniony przez WMP nie wiedzę pliku m2ts.
Działa tylko prawym na plik m2ts i rzut do kina.
Pozdrawiam
w żaden specjalny sposób - ten sam katalog dodałem do bibliteki wmp i ten sam do kodi. Jeden widzi m2ts a drugi nie :(. Jakieś czary !
Dopiero za którymś razem WMP odświeżył poprawnie bibliotekę i plik pojawił sięna kinie.
Co do m2ts na Kodi - zajrzyj tu:
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=112392
Pozdrawiam
no z tym odśiwerzaniem też się na przerabiałem - raz odświerzał odrazu raz po jakimś czasie - jakaś masakra.
link który mi podałeś juz miałem wcześniej. Widać jest jakiś faktycznie problem z tym KODI i m2ts. szkoda bo kurcze dwa serwery to tak trochę dziwnie. Bynajmniej jest rozwiązanie. A swoja drogą to KODI jest świetne.
Udało ci się może odtworzyć całą płyte DVD ( z menu ) z hdd? z jakiegoś severa najlepiej KODI ???
Nie próbowałem.
A co do serwera próbowałeś użyć Serviio?
Pozdrawiam
Dzięki za info. Faktycznie wpróbowałem ten server. Niema w nim żadnych zbędnych wodotrysków jak w KODI ale funkcjonalnie działa tak jak chcę - odtwarza wszystko !!! m2ts, mkv struktury dvd zgranych płyt. . Zobaczę jak da sobie rade ze strukturami płyt BD - ale z tego co widzę powinno być ok.
Jedynym problemem jaki dostrzegłem - ale pewnie jst jakieś rozwiązanie to ........ gdy uruchamiam jakąś płytę dvd z własną struturą folderów np Star Filmu lub wybór scen czy scieżka dźwiękowa lub inne - niemogę podświetlić danego menu stadardowymi klawiszami z pilota. tylko np. trzeba przewinąć " jakby cały " moment urywek Menu i zaczyna się odtwarzać od początku co w danym folderze się znajduje. czyli np wyboru scen już jak tako nie idzie wybrać.
Może próbowałeś? daj znac proszę jak jest u Ciebie?
Witam,
Jak znajdę chwilę czasu to spojrzę.
Pozdrawiam