- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Telewizor KDL-50W755C nie wykrywa w/w nagrywarki. Natomiast stary telewizor KDL-40EX725 zawsze ją wykrywa i Bravia Sync działa. Co może być przyczyną tego problemu? Resety telewizora W755 i nagrywarki AT100 nie pomagają.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@djrychuStała się dziwna rzecz. W niedzielę podłączyłem przez HDMI laptopa w celu sprawdzenia funkcji PAP. Niektórzy wmawiali ,że z laptopem działa funkcja PIP. Oczywiście jest to nieprawda, chyba ,że wiele osób nie rozróżnia PIP od PAP. Po chwili odłączyłem laptopa , a kabel HDMI wpiąłem do nagrywarki. O dziwo telewizor bez problemu ją wykrył. Funkcja Bravia sync. działa. Co prawda jest gorsza w obsłudze, niż w starym Sony EX725 , ale jest. Kilka dni wcześnie robiłem tzw. podwójny reset przez przytrzymanie z tyłu przycisków,zmiana koloru diody itd. według zaleceń ze strony Sony. Ale przyznam ,że po tym nie sprawdzałem działania Bravia sync. Temat do zamknięcia.
pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Dziwna sprawa. KDL-50W755C posiada obsługę BraviaSync i ich regulacja znajduje się poniżej:
http://helpguide.sony.net/tv/caep1/v1/pl/04-07_03.html
Jeśli urządzenie nie jest wykrywane prawidłowo sprawdź inny kabel HDMI. Zdarzało się też, że po ponownym rozłączeniu i podłączeniu wszystko wracało do normy.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@djrychuPo każdym nowym oprogramowaniu zawsze kilka razy ponawiałem próbę. Oczywiście do kazdego gniazda hdmi w telewizorze. Kable wymieniełem na inne(mam ich kilka).Dziwne ,że pilot od nagrywarki potrafi zmienić wyjścia w telewizorze i go wyłączyć.Ten odnośnik do ustawienia Bravia Sync to znam na pamięć. Pierwsze próby przeprowadzałem na KDL-32V4500, czyli około 10 lat temu. Nagrywarka jest już wiekowa. Może gniazdo wyjściowe hdmi w nagrywarce jest jakiegoś starego typu i niekompatybilne z hdmi w nowych telewizorach. Może w aplikacjach jest bravia sync i tam należy coś pokombinować. A tutaj jestem po prostu cienki.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Na cóż wątpię by zmieniło się coś w specyfikacji samego Bravia Sync. A masz jakieś inne urządzenia podpięte pod HDMI które działają poprawnie?
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@djrychuStała się dziwna rzecz. W niedzielę podłączyłem przez HDMI laptopa w celu sprawdzenia funkcji PAP. Niektórzy wmawiali ,że z laptopem działa funkcja PIP. Oczywiście jest to nieprawda, chyba ,że wiele osób nie rozróżnia PIP od PAP. Po chwili odłączyłem laptopa , a kabel HDMI wpiąłem do nagrywarki. O dziwo telewizor bez problemu ją wykrył. Funkcja Bravia sync. działa. Co prawda jest gorsza w obsłudze, niż w starym Sony EX725 , ale jest. Kilka dni wcześnie robiłem tzw. podwójny reset przez przytrzymanie z tyłu przycisków,zmiana koloru diody itd. według zaleceń ze strony Sony. Ale przyznam ,że po tym nie sprawdzałem działania Bravia sync. Temat do zamknięcia.
pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Cieszę się że problem się rozwiązał.
Pozdrawiam