anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Deviacje...

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Deviacje...

Porządki

869 ODPOW. 869
profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

zdjęcia muchy robią wrażenie :c4
szczególnie Mucha II http://klubkm.pl/forum/images/smilies/shok+.gif

i tak zapytam - czym hipnotyzujesz te muchy, że Ci nie uciekają :question: :nauseated_face:

Pozdrawia Starosta :grin:
BuBu__
Początkujący

I co tu można napisać, muchy jak zwykle pierwsza klasa :thumbsup:

Deviant.
Użytkownik

Matti napisał(a):

Sigma takie zdjecia ciachasz? to ja chyba bede musial oddac swoja do serwisu o.0

Ostrzę ręcznie, bo zanim 105 przejdzie pełny zakres to 'wiek' mija - nawet z włączonym limiterem... Ustawiam ręcznie na odwzorowanie 1:1 i zbliżam się do robala. Korzystam jeszcze z cudownego wynalazku jakim jest lampa błyskowa HVL-42am (wcześniej przeze mnie nie doceniana). Wyzwalam ją bezprzewodowo - lampa jest z boku obiektu co lepiej wpływa na obraz uzyskany. Tak czy inaczej 105 sigmy niesamowicie się sprawdza - może nawet pokuszę się o kupienie pierścieni...

Starosta napisał(a):

...i tak zapytam - czym hipnotyzujesz te muchy, że Ci nie uciekają :question: :nauseated_face:

Zielona mucha została po prostu złapana palcami jak siedziała mi na koszulce w trakcie spaceru z psem. Następnie ustaliłem ją w szczypczykach, które służą do usuwania kleszczy. Zrobiłem kilka ekspozycji i owada wypuściłem - poleciał gdzieś...

Jeszcze dwa strzały jegomościa z włochatym ryjem umieszczę. Tego nie musiałem łapać ani niczym ustalać - zwyczajnie stał na szybie, więc wykonałem kilka strzałów...

profile.country.PL.title
JennyM-----
Poszukiwacz

piękne te muchy :c4

Melanie------
Początkujący

:c4 za tego z szyby

profile.country.PL.title
krzys1977
Poszukiwacz

Ta mucha i owad to ci po prostu super wyszły. :shock: :shock: :shock:

A 700 & VG-C70AM | SONY 100/2.8 macro | TAMRON 17-50/2.8 | SIGMA 70-200/2.8 EX APO DG II HSM | SONY HVL-F58AM | SONY HVL-F42AM | Velbon Sherpa 600
oldguest
Początkujący

No nieźle nieźle. Coraz większy klub się robi ze zdjęć makro na forum. Bardzo dobrze :thumbsup:

Aniqa.
Poszukiwacz

Muchy i owady robią wrażenie :c4

Deviant.
Użytkownik
Melanie------
Początkujący

ladne, chociaz jak dla mnie troche za centralnie i mozna by bylo lekko w prawo przesunac ;>