anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Karta pamięci powyżej 64GB do A77 ...

profile.country.pl_PL.title
marlan
Poszukiwacz

Karta pamięci powyżej 64GB do A77 ...

Dzień Dobry

Czy ktoś ma, używa, testował karty pamięci powyżej 64GB w A77 ?
Czy istnieją bardziej ekonomiczne i sprawdzone odpowiedniki QDS64 ?
Jakie są parametry maksymalne pamięci do A77 ?

Dziękuję za informacje ...

9 ODPOW. 9
profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

Miast jednej karty 64 kup 4 x 16. Dlaczego? Wytłumaczą ci koledzy z forum:smileyhappy:

marlan
Poszukiwacz

Dziękuję za radę ale... 32 mi nie starcza a będę kupował 16 :slight_smile: nie dziękuję :slight_smile: zależy na czymś większym nawet niż 64, nie mam czasu sprawdzać czy już mam pełną kartę, przegrywać, martwić sie czy z tej karty już zgrałem czy mogę ja formatować czy nie itd. ... szkoda czasu ... Czy ktoś testował większe karty ? 

profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

A wyobraź sobię taką sytuację, że karta nie daje się odczytać, że karta padła, jest uszkodzona itp. Co z tego, że jest na gwarancji jak tracisz wszystkie zdjęcia, całą pracę jaką przez ten czas wykonałeś. Przy mniejszych kartach stracisz tylko część pracy. Dodatkowo, gdy padnie Ci duża karta to najczęściej nie masz już na czym fotografować, gdyż nie masz innych kart (bo jedna duża mi wystarczy). Przy mniejszych kartach masz ich kilka ze sobą i nawet gdy w aparacie odmówi Ci posłuszeństwa jedna to w torbie na pewno będzie druga lub trzecia. Zawsze możesz wymienić. Dlatego dużo osób poleca kilka mniejszych kart zamiast jednej dużej (sam używam 4 x 8 GB zamiast jednej 32 GB i wiem, że z meczu jakieś zdjęcia przywiozę).

Co do kart to kupuj w sprawdzonych sklepach. Nie szukaj okazji, nie szukaj najtańszych kart. Jest dużo podróbek, które działają gdy chcą i jak chcą.

Co do wielkości kart to nigdzie nie znalazłem informacji o maksymalnej wielkości kart możliwych do zastosowania w A77 ale na tym forum jest wątek, w którym użytkownicy piszą o niemożliwości odczytania kart 128 GB a nawet o blokowaniu aparatu przez te karty.

mariusz.mariusz
Poszukiwacz

Jak mu raz padnie to zrozumie, czego nie życzę nawet wrogowi.

marlan
Poszukiwacz

Z 4-5 lat pracuję na 32GB Sony i NIGDY nie zdarzyły mi się najmniejsze problemy z tymi kartami.
Szanowni Forumowicze nie pytam Was o porady jak zabezpieczyć swój materiał przed jego utratą.
Bardzo proszę by przed wypowiadaniem się przeczytać ze zrozumieniem post do którego sie odnosicie, post dotyczy kart powyżej 64GB i pracy na takich kartach. Z poważaniem i bez urazy :slight_smile:

druczek
Poszukiwacz

Kiedyś był już podobny wątek. Gościu kupił kartę 128GB do swojej A77 i mu nie działała. Wszyscy pisali mu tak jak Tobie że po co taka duża karta i tak dalej, a nikt nie napisał że nie obsługuje tak dużych kart czy coś podobnego.  :slight_smile:

Pozdrawiam

marlan
Poszukiwacz

Druczek :slight_smile: Kwintesencja pomocy no nie ? .... :slight_smile:

profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

I po co się wyzłośliwiasz? Pewnie nikt nie używa tak dużych kart pamięci wychodząc z założenia jak napisałem wcześniej. Zresztą gdybyś się zastosował do swojej rady to byś przeczytał, że jest na forum wątek o blokowaniu aparatów przez kartę 128 GB i że nie można w prosty sposób znaleźć danych o wielkości obsługiwanych kart.

EOT

marlan
Poszukiwacz

Kto się wyzłośliwia? zwyczajnie pytam i proszę grzecznie o informacje od osób które mają doświadczenie z kartami 64GB i powyżej ... a to że dostaję porady dotyczące kart 16GB itd. potwierdza tylko moją teorię że ludzie nie czytają dokładnie postów (co dotyczy czasmi również i mnie co niechętnie przyznaję) ... Wątek o karcie 128GB znam dokładnie , nie dostarcza on niestety informacji których potrzebuje. Trochę luzu Kolego, naprawdę nie była to złośliwość tylko forma krytycznej obserwacji :slight_smile: nie poważam ludzi złośliwych i staram sie być daleki od takich zachowań bo wbrew powszechnemu i oczywiście mylnemu twierdzeniu "Że złośliwość i krytyczność to objaw inteligencji ..." uważam że objawem inteligencji jest poczucie humoru, dystans do siebie i otaczającego nas świata :slight_smile: z życzeniami miłego niedzielnego popołudnia.

Ps. A jakby Ktoś , coś, wiedział o kartach 64GB i powyżej w A77 to proszę pilnie o informacje - to tak wracając do meritum... :slight_smile: