anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Telewizor Sony XE9005 - problem z zawieszaniem się

profile.country.PL.title
Tomasz_Bielski
Poszukiwacz

Telewizor Sony XE9005 - problem z zawieszaniem się

Od pewnego czasu zauważyłem dziwną rzecz z moim telewizorem. Od razu zaznacze ze miałem te przygody jeszcze na starszym androidzie 7.0 ale występowały rzadziej. Teraz bywa ze raz w tygodniu sie zawiesi ze jedynie pozostanie odłączenie go z prądu.. 

Przeważnie zawiesza się gdy podłączam myszki na USB do telewizora i przełączam się pomiedzy trybami ekranu np z Trybu TV do innego źródła. Bywa, że też wariuje nawet jak nie mam podłączonej myszki, ale już rzadziej..

Przywracałem ustawienia do domyślnych i nic nie pomaga. Mam jeszcze miesiąc gwarancji na Sony Bo kupowałem go 2 lata temu w Saturnie. Co robić? Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.PL.title
Agnieszka_J
Moderator

Dzień dobry,

Zgłosiłam Twoje pytanie do Supportu i prosimy o weryfikację, czy problemy występują, gdy do telewizora nie są podłączone żadne urządzenia. Opisane problemy najczęściej powoduje podłączenie niekompatybilnych urządzeń (zwłaszcza niekompatybilnego modułu CAM od dostawcy telewizji) - czy korzystasz z modułu CAM, czy dekodera? Zaznaczasz, że po odłączeniu myszki problem występuje rzadziej, więc musi występować pewna niekompatybilność pomiędzy tymi urządzeniami - zalecamy weryfikację poprawności działania TV z inną myszką. Jeśli problemy będą występowały po odłączeniu wszystkich urządzeń zewnętrznych to zalecamy kontakt z serwisem, póki gwarancja obowiązuje.

Pozdrawiam, Agnieszka_J