anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Bravia KD55A1 nie łączy wifi po 5 GHz

Andy1957WAW
Nowicjusz

Sony Bravia KD55A1 nie łączy wifi po 5 GHz

Może mi ktoś podpowiedzieć co zrobić jesli A1 nie chce działać na wifi 5 GHz (na 2,4 działa bez problemu). Dostawca inernetu  (UPC) prawidłowo skonfigurował routera wifi (wszystkie inne urządzenia łączą się bez problemu przez 5 GHz), a TV odpowiada: "połączono, brak internetu". Czy to wada TV (dopiero kupiony)?

10 ODPOW. 10
profile.country.PL.title
stefek38
Użytkownik

Witam.Posiadam ten sam model i też miałem problemy z wifi 5 GHz jak już udało się połączyć ,to po ponownym wyłączeniu i włączeniu telewizor nie łączył się z siecią .Połączylem internet kablem i też nieraz potrafi nie łączyć z siecią .

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

a w ogóle widzi sieć 5GHz ? Czasami a nawet często tak jest ,że 5GHz już nie jest widoczne w innym pokoju bo nie ma zasięgu inny pomysł to wyłącz w routerze 2,4GHz i wtedy nie będzie miał wyboru :).

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@Andy1957WAW w zaistniałej sytuacji wykonaj reset ustawień do fabrycznych:

1. Wybieramy Home na pilocie.
2. Ustawienia.
3. Pamięć i resetowanie.
4. Przywróć ustawienia fabryczne.
5. Wymaż wszystko.
6. Potwierdzamy.

http://sony-eur-eu-pl-web--eur.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/72534/kw/

Jeżeli to nie rozwiąże problemu skontakuj się z infolinią wsparcia technicznego.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Na moim XE9005 na 5Ghz odbiera tylko 10 Mb/s Na infolinii też kazała przywrócić ustawienia fabryczne telewizora, ale ja mam dużo aplikacji i gry i nie chcę stracić ugranych poziomów gier i aplikacji i ustawień tv

profile.country.PL.title
milanoa007
Użytkownik

U mnie na 55X8505C łączy się bez problemu z routerem w 5G i pokazuje 865 Mb/s, router Netgear R7000 :).

profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Znalazłem rozwiązanie W routerze ustawić opcję  Otwarcie portów firewall dla ruchu przychodzącego IPv6 wprowadzić dla urządzenia android port 80 dodać i zaposać :slight_smile: i działa :slight_smile: 

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

@marcinor  napisz proszę dokładnie jak to zrobiłeś bo w swoim routerze nic nie znajduję i jakim programem sprawdzasz na TV prędkość internetu ja sprawdzam analiti i też pokaujze mi tylko 10mbps (8Mbps) przy łączu 100Mb/s upload mam 10 i 10 pokazuje download marny jak ...

profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Witam Prędkość sprawdzam z przeglądarki Opera zainstalowanej w tv. Ustawienie wprowadziłem w konfuguracji zapory siciowej routera , korzystam z FunBox 2.0 z Orange

profile.country.PL.title
Ikandej
Poszukiwacz

Witam,

Dołączam się do tematu. Jestem posiadaczem telewizora Sony Bravia KD-49XR8005. Od jakiegoś czasu mam problem z połączeniem WiFi 5GHz. Posiadam standardowy router dostawcy UPC. Wykonywany był reset do ustawień fabrycznych zarówno telewizora jak i routera. W pierwszej kolejności reset TV - nie pomogło. W drugiej kolejności reset routera - działało przez ok 2h, po czym znowu wysiadło. Muszę manualnie wyłączyć w ustawieniach routera sieć 5GHz, wtedy działa normalnie.

Dodam tylko, że wcześniej się tak nie działo, pomimo tego, że obie sieci były włączone.