Podziel się wrażeniami!
Witam.
Nie moge znalezc opcji PAP (podwojny obraz), aby wyswietlic obraz z dwoch zrodel hdmi na jednym ekranie.
Jest tylko opcja "obraz w obrazie", ale ona jest malo przydatna, bo pozwala jedynie wyswietlic np. obraz z tv kablowej, a jako drugi obraz moze byc jedynie jakas aplikacja np.netflix itd.
Czy opcja PAP wogole istnieje w tym modelu ?
Witam,
@Marines.1 zgłosiłem Twoje zapytanie do supportu - oto odpowiedź:
Niestety funkcja PAP, z uwagi na małe zainteresowanie, od kilku lat nie jest już wspierana i funkcjonalność ta nie jest dostępna w tym modelu odbiornika. Jedyną pokrewną funkcją jest "obraz w obrazie", który pozwala na wyświetlanie równocześnie podglądu telewizji przekazywanej do wbudowanego tunera TV oraz np. menu systemowego czy też poszczególnych aplikacji (z wyłączeniem odtwarzania treści na portalach streamingowych).
Pozdrawiam
Wydaje mi sie, ze jednak powinna to byc podstawowa funkcja dostepna w tv, albo chociaz funkcja "obraz w obrazie" nie powinna byc ograniczona do ogladania jako drugie zrodlo jedynie aplikacji. Wczesniej mialem tv samsung i bez problemu moglem wybrac 1 zrodlo np. Tv kablowa, a drugie zrodlo ktores ze zlacz hdmi.
Kupujac tak wysoki model tv myslalem, ze ta opcja bedzie dostepna bez problemu. Zawiodlem sie.
@djrychu Brak zainteresowania funkcjami PAP i PIP wynika z polityki stosowanej przez firmę Sony. Obsługa i możliwości tych funkcji w starszych telewizorach 2011-2012 (np. EX725) , to była przyjemność. W nowszych 2015-2016 ,to cofnięcie do poziomu z lat 2008-2009. Mam obecnie W755C , ale miałem także V4500 i EX725 i wiem co piszę.
Witam,
@leczech też uważam, że brak funkcji w nowszych telewizorach to wielki krok wstecz. Sam posiadam HX855 i cały czas korzystam z funkcji PAP.
Pozdrawiam