Podziel się wrażeniami!
Witam,
Wiem, ze tematow byla cala masa ale troche sie zmienilo od tego czasu a mnie dreczy problem z brakiem Dolby Atmos na Netflix. Mam podlaczona konsole ps4 pro do soundbara a soundbara do TV pod hdmi 3 Arc natomiast pod hdmi 2 dekoder polsatu. ogolnie wszystko dziala jak nalezy ale na Netflixie wykrywa Dolby Vision natomiast dolby atmos juz nie tylko 5.1. Kable hdmi z reinstona 2.0b z obslug arc i ethernet. Soft zaktualizowany do najnowszego w TV i soundbarze apki tak samo zaktualizowane. Powiem szczerze, ze sam juz nie wiem co jest grane. Przed aktualizacja softu w TV i Soundbarze wykrywalo Dolby Vision i Dolby Atmos teraz tylko 5.1. Zmiana jezyka na angielski nie pomaga. Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Witam,
@AnDrI91pl skierowałem Twój problem do supportu - oto odpowiedź:
Na początek zaleciłbym sprawdzenie, czy brak możliwości wykrycia jakości Dolby Atmos występuje również wówczas, gdy do wszystkie inne urządzenia poza soundbarem są odpięte od telewizora? Jeżeli tak, źródło występowania zjawiska może spoczywać w samej aplikacji, w związku z czym rekomendowałbym odinstalowanie wszystkich wgranych aktualizacji Netflixa. W tym celu należy przejść do aplikacji "Google Play Store", wybrać aplikację Netflix z listy a następnie nacisnąć przycisk "Odinstaluj aktualizacje". Po wykonaniu tej czynności, zaleca się przeprowadzenie tzw. miękkiego resetu odbiornika, przytrzymując w tym celu zielony przycisk włączający na pilocie przez ok. 7 sekund.
Jeżeli powyższe działania nie przyniosą zamierzonych rezultatów, zaleciłbym wówczas przywrócenie ustawień fabrycznych w odbiorniku, które można przeprowadzić korzystając z opcji Home - Ustawienia - Pamięć i resetowanie - Przywracanie danych fabrycznych - Wymaż wszystko.
Pozdrawiam