anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL W809C nie działa

profile.country.PL.title
arturk88
Nowicjusz

KDL W809C nie działa

Witam

Mam problem z telewizorem KDL W809C w sierpniu mija 3 lata od zakupu. Nagle nie może sie uruchomić. Zapala sie biała dioda  i telewizor myśli... jest czarny ekran i jakby restartował sie i znowu uruchamiał ponownie. Co 3-4x taki restart pojawia sie na dosłownie na chwile logo android tv i po chwili znowu resetuje sie. Próbowałem już odłączyć go od  zasilania, resetowałem guzikiem z tyłu telewizora "power" +  "volume -"  zapala sie zielona dioda a na ekranie i tak nic sie nie wyświetla i tak w koło. 

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@arturk88 zgłosiłem Twój problem do syupportu -oto odpowiedź:

Na początek zaleciłbym sprawdzenie, czy procedura tzw. twardego resetu odbiornika została przeprowadzona zgodnie z poniższymi wskazówkami:

1. Odłącz przewód zasilający od gniazda elektrycznego.

2. Naciśnij VOL- (na panelu TV) oraz przycisk zasilania/POWER na urządzeniu (panel telewizora) i przytrzymaj go.

3. Ponownie podłącz zasilanie, trzymając klawisz VOL- i przycisk POWER na urządzeniu.

4. Dioda LED zmieni kolor na zielony po około 30 sekundach.

5. Puść klawisze.

6. Telewizor uruchomi się ponownie 2 razy i przełączy do ekranu pierwszej konfiguracji.

7. Przejdź przez wstępną konfigurację odbiornika, ale nie wyszukuj kanałów ani nie loguj do konta Google.

8. Gdy w menu głównym pojawi się możliwość przejścia do Ustawień, wybierz Pamięć i resetowanie, następnie zatwierdź opcję "Przywróć ustawienia fabryczne".

9. Wykonaj reset fabryczny, kiedy telewizor przejdzie do ekranu początkowego, wypełnij konfigurację w pełny sposób (strojenie kanałów, logowanie do konta Google itd.).

W przypadku, gdy reset odbiornika następuje zgodnie z powyższymi krokami i odbiornik nie uruchamia się, rekomenduje się wykonanie zlecenia serwisowego w naszej autoryzowanej placówce. W celu zarejestrowania zgłoszenia istnieje możliwość skorzystania z formularza, który jest dostępny na stronie:

https://bit.ly/2BUdUOc

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
arturk88
Nowicjusz

Dałem telewizor do serwisu. Uszkodzona płyta główn z częściami cieżko. Nie cały rok po gwarancji i telewizor padł masakra sprzet za 3500 zł... Nigdy więcej sony..