anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KD-65X8505C Youtube 4k problem

profile.country.PL.title
puk2k16
Poszukiwacz

KD-65X8505C Youtube 4k problem

Witam.

Problem polega na tym ,że część filmów 4k 2160p60 youtube po kilku sekundach odtwarzania zacina się.Problem nie dotyczy każdego filmu ( część filmow działa ok część się zacina, jedym z filmów który się zacina jest np.THE WORLD IN HDR. ) trochę to dziwne i zastanawiam się czym to jest spowodowane .Wina leży po stronie softu czy tv.Wszystkie aplikacje i sam soft uaktualniony.Jesli ktoś ma jakieś porady ,sugestie będę wdzięczny.

9 ODPOW. 9
profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Masz słaby internet lub YT nie daje rade. Ja zagrałem ten plik na hdd i śmiga jak miło. Z ciekawostek pobrałem też muzykę DTS 5.1 na dysk i Tv plus ampli dają radę a mój laptop na wmp z kodekami słyszy tyko szum 🙂

profile.country.PL.title
puk2k16
Poszukiwacz

Internet 100/50mb wiec ta opcją odpada .Jest to możliwe że to wina aplikacji yt.Faktem jest że wszystkie kanały 4k dostępne fta na satelicie śmigają i nic się nie zacina. Może aktualizacja yt pomoze. Pozyjemy zobaczymy

profile.country.PL.title
jk_seeker
Poszukiwacz

Mam dokładnie ten sam problem. Łącze 100Mb/s (efektywnie ok 90-95Mb/s). Na laptopie bez problemu w tej samej sieci odtwarzam klipy 4K z YouTube. Najprawdopodobniej winna jest apka Sonego.. W przypadku klipu 4K 60fps poza doczytywaniem (jeszcze intensywniejszym), slychac tylko dźwięk, obraz jest zamrożony. Czy Sony planuje coś z tym zrobić?

profile.country.PL.title
puk2k16
Poszukiwacz

To już druga aktualizacja oprogramowania odkąd zauważyłem ten problem. Niestety nic się nie zmieniło clipy jak się zacinaly tak się zacinają. Wydaje mi się że Sony zwyczajnie nie zna problemu ,a szkoda bo to spora usterka tym bardziej że po to kupuje się TV 4k żeby oglądać 4k i cieszyć oko a tu klapa ,duży minus(-).

profile.country.PL.title
jk_seeker
Poszukiwacz

Sony zna problem, zgłosiłem go oficjalnie przez formularz. W dniu wczorajszym pracownik 
Działu wsparcia technicznego Sony, Pani Anna Stasińska, poinformowała mnie, że moje uwagi techniczne zostały przekazane do odpowiedniego działu. Niebawem odezwę się ponownie do Sony z pytaniem, jakie poczyniono prace, by naprawić ten problem.

profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

i jak rozwiązanie problemu ?

profile.country.PL.title
Rafaello76
Poszukiwacz

Witam ja mam ten sam problem yt 4k/60 FPS zacina, a mam drugi tv innej marki i działa bez problemu. Nie wiem co robić aktualizacje wszystkie świeże a sony nic z tym nie robi!

profile.country.PL.title
Rafaello76
Poszukiwacz

Model tv to kd55xd8505

profile.country.PL.title
puk2k16
Poszukiwacz

Ja od siebie dodam by sprecyzowac. Moimo wlaczonej opcji HDR nie da sie wlaczyc filmu z YT gdzie dostepny jest HDR(brak opcji w yt np. 1080p60 HDR jak to ma miejsce  w moim telefonie czy odtwarzaczu bluray). Wszystkie filmy 4khdr i bez hdr+60fps zacinaja sie. Jest dzwiek obraz stoi.