anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KD-55x8509C - Włączenie trubu 3D w filmach

profile.country.PL.title
cukero71
Poszukiwacz

KD-55x8509C - Włączenie trubu 3D w filmach

Witam.

Mam pytanie -Nerwujące jest ten tryb 3D poprostu niema go w opcjach na pilocie .

Mój Tcl chiński miał go na pilocie i działał bezbłędnie..Jak go uruchomić wiem że jest w opcjach w Meni ,ale jak właczam film to niema możliwości go uruchomić i właczyć tryb 3D aby obraz był normalny bo sa rózne dwa tryby 3D obok siebie i góra i dól.Jak film leci to z poziomu meni telewizora 3D mam wyłączone.

65 ODPOW. 65
francuzsa
Poszukiwacz

Ja używam oryginalnych okularów 3D Sony TDG-BT500A, ale słyszałem, że są ponoć kompatybilne (chyba) Samsunga za stówkę.

profile.country.pl_PL.title
arik92
Użytkownik

3D Sony.png

Tak wygląda dostępność 3D na KDL-50W809C z najnowszą wersją oprogramowania. Dla innych modeli z Androidem (seria W i X) z oprogramowaniem PKG3.395 powinno być tak samo. Największy problem to brak dostępu opcji "3D" w Action Menu dla wejścia Aplikacje. Dla wejścia Kopia Ekranu obsługa 3D też by się przydała, bowiem można film 3D odpalić w telefonie i oglądać przez TV.

profile.country.PL.title
bohdang
Użytkownik

arik92, można wiedzieć skad masz tę tabelę, czy może sam ją stworzyłeś?

profile.country.pl_PL.title
arik92
Użytkownik

Sam, sprawdzając osobno każde wejście.

francuzsa
Poszukiwacz

Guzik prawda :slight_smile: mariucho66. Ja mam KDL-43W805C - 3D aktywne. Wczoraj udało mi się ustawić i oglądałem film w 3D. Wrażenia są niesamowite! Pozdr

P.S.

A co do dołączania okularów do tv to uważam, że to jest okazja do dodatkowych pieniędzy dla Sony :slight_smile:

profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

To normalne, że Producenci tną koszty i na akcesoriach jest duża marża, przy okazji dodanie okalarów do topowych modeli Premium nie stanowi problemu, bo ich koszt utonie w kosztach samego telewizora.

francuzsa
Poszukiwacz

A poza tym, czy ktoś pod koniec lat '80 i na początku lat '90 słyszał o Samsungu? A może o LG??? A o innych "wynalazkach" nie wspomnę! Czemu się dziwić, że takie firmy, jak: Sony, Sanyo, Marantz biją ceny w górę, skoro są pionierami przodującymi w elektronice użytkowej? O innych WIELKICH już nie wspomnę.

francuzsa
Poszukiwacz

A do Twojej dobrej wypowiedzi dorzucę jeszcze trzy grosze: proszę zainstalować sobie na komórce - Video & TV SideView: Remote (Sony Corp.), a obsługa tv będzie jeszcze WIĘCEJ przyjemniejsza! Opcja - wybór: 3D jest możliwy bezproblemowo! :)))

profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

o aplikacji i włączaniu w niej 3D, jest mowa parę postów wcześniej.

//

LG i Samsung mocno podbili poprzeczkę - najpierw matryce IPS, które kupują także inni produceni, teraz LG wprowadził OLEDy, Samsung też mocno zakorzeniony w tv i monitorach i telefonach.

mariucho66
Poszukiwacz

Więc jednak Sony opanowało technologię aktywną, tylko nie zamontowało tego
cuda w KD-55x8509c. No nieźle. Statek za 5,5 tys. a tu taka niespodzianka...